Rămăşiţe umane arse au fost găsite în locuinţa unui mecanic auto din Caracal, percheziţionată vineri dimineaţa la ora şase, după dispariţia a două tinere care au făcut autostopul. Ultima dintre ele, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri, iar joi a sunat la 112 să spună că este ţinută captivă într-o casă. La adresa unde au fost făcute percheziţii vineri au fost găsite şi bijuterii care, din primele date, aparţin fetei de 15 ani. O altă tânără. de 18 ani, a fost dată dispărută în urmă cu trei luni. În faţa casei unde au fost făcute macabrele descoperiri s-au adunat câteva zeci de persoane, dar şi rude ale primei fete dispărute.

 

După apelul de joi la 112 al tinerei, Poliţia a cerut sprijinul STS pentru a identifica locul exact, fiindu-i comunicată însă coordonate de pe o arie destul de mare, respectiv pentru trei locaţii care s-au dovedit a fi greşite şi unde joi au fost făcute percheziţii, fără niciun rezultat, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române.

 

Aceştia au precizat că, între timp Direcţia Operaţiuni speciale a început verificăriri şi au fost cerute, prin procurori, informaţii speciale de la STS.

 

Tot joi, a fost găsită o maşină, iar pornind de la acest indiciu poliţiştii l-au depistat vineri dimineaţă pe principalul suspect într-o locuinţă aflată lângă o hală dezafectată de la marginea Caracalului.

 

"În această dimineaţă în locuinţa principalului suspect au fost găsite într-un butoi rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii, respectiv inele. Acolo se află o echipă de poliţişti, procurori şi un legist care preia aceste rămăşiţe pentru a fi expertizate", a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan. Suspectul, în vârstă de 57 de ani, mecanic auto a fost ridicat şi este audiat la această oră.

 

Întrebat cât timp a trecut de la apelul fetei şi până la momentul în care a fost găsit suspectul, Drăgan a răspuns: "A trecut un timp îndelungat până când au fost indicate de STS cele trei locaţii diferite, greşite, dar şi până la obţinerea mandatelor de percheziţii pentru verificări la cele trei adrese".

 

Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini.

 

Procurorii şi poliţiştii au făcut, vineri, trei percheziţii în cazul unei tinere din Dobrosloveni care a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o maşină. Conducerea Poliţiei a dispus trimiterea în Olt a unei echipe mixte.

 

Reprezentanţii Poliţiei Olt au declarat, corespondentului Mediafax, că poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fac, vineri, trei percheziţii în Caracal, în cazul unei fete date dispărute.

 

"Cercetările se fac pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de liberate. Mama fetei ne-a anunţat joi dispariţia, a spus că nu s-a mai întors acasă", au spus sursele citate.

 

Tânăra, de 15 ani, ar fi fost văzută ultima oară în Caracal, când se urca într-o maşină.

 

Surse din rândul anchetatorilor au menţionat că la una dintre adresele la care a avut loc o descindere, vineri, s-ar fi ajuns după datele GPS de pe telefonul fetei.

 

La rândul lor, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au afirmat că acest dosar este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, iar în urma percheziţiilor, în funcţie de ce se va găsi, dosarul va fi declinat sau nu.

 

Oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură şi cu o altă dispariţie înregistrată în Olt, în aceeaşi zonă.

 

Conducerea Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfăşurate cu privire la cazul de la Caracal, au transmis reprezentanţii IGPR.

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro