O profesoară de engleză de la o şcoală generală din judeţul Alba, trimisă în judecată pentru act sexual cu un minor, a fost condamnată, luni, de prima instanţă, la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce şi-a recunoscut vina, scrie Mediafax.

O femeie în vârstă de 38 de ani, din Alba, care a fost trimisă în judecată pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani, în timp ce era profesoară de engleză la Şcoala Generală din satul Săliştea, judeţul Alba, a fost condamnată, luni, de Judecătoria Alba Iulia, la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Profesoara este acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani. Ea a fost reţinută în februarie de poliţişti care s-au sesizat din oficiu, în urma unor informaţii aflate de şeful de post din comună, cum că profesoara ar fi avut o relaţie sexuală cu un elev în vârstă de 14 ani.

Procurorii spuneau atunci că femeia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu elevul său în perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019, în trei zile diferite.