Ioana Condea, tânăra din Poiana Câmpina băgată în comă de un proxenet, a murit. Tânăra plecase în Germania crezând că va lucra ca menajeră, însă a fost păcălită şi a ajuns într-un bordel, unde a fost obligată să se prostitueze.

Individul care a bătut-o şi torturat-o pe Ioana, fata care a stat în comă într-un spital din Germania, a fost identificat ca Robert Tănase.

În 2014, bărbatul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat în ţara noastră la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi şantaj. Potrivit informaţiilor din acea perioadă, poliţiştii nemţi l-au arestat şi l-au acuzat pe român de tentativă de omor.

Robert era suspectat ca fiind liderul unor proxeneţi care au sechestrat-o pe Ioana şi au obligat-o să se prostitueze. Fata a fost păcălită de prietena ei, soţia suspectului, să meargă în Germania ca să lucreze ca menajeră.

Robert Tănase era căutat în toată lumea, după ce poliţiştii din Buzău au cerut ca el să fie dat în urmărire internaţională. Bărbatul ar fi trebuit să ajungă în arest după ce Tribunalul din Prahova l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat. Cei care l-au cercetat pe Robert Tănase aici în România spun că faptele pentru care el a fost condamnat au fost comise toate cu multă violenţă.

La fel de violent a fost şi cu Ioana, pe care a bătut-o şi a abandonat-o inconştientă. Fata a zăcut 6 luni în comă. La cinci ani de la incident, tânăra a încetat din viaţă într-o clinică din Germania. Anunţul a fost făcut de o prietenă de-a victimei.

Lipsurile materiale îi împiedică pe părinţi să-i repatrieze trupul. O prietenă de-a victimei a lansat un apel prin intermediul reţelelor de socializare pentru strângerea sumei necesare repatrierii. Este vorba de 5.000 de euro.

Ba mai mult, individul care a bătut-o pe Ioana, îşi obliga propria soţie să se prostitueze, pe Florentina. Ea este cea care a convins-o pe Ioana să meargă în Germania, promiţându-i o viaţă mai bună.

“Robert a bătut-o foarte rău, ea a intrat în comă. Ea ştia la ce vine în Germania, ea m-a rugat să o aduc, nu a forţat-o nimeni. Ea se îndrăgostise de soţul meu”, a declarat soţia lui Robert, în 2014.

Şi Florentina, soţia lui Robert Tănase, a avut probleme cu legea. Autorităţile i-au luat copilul, o fetiţă de 2 ani, şi l-au dat în plasament părinţilor materni.