Premieră în România. Spitalul judeţean de urgenţă din Bistriţa Năsăud îşi dă în judecată o fostă pacientă pentru calomnie. Femeia a fost internată în spital şi, pentru că a fost nemulţumită de tratamentul primit, i-ar fi jignit pe medici pe Facebook.

Anul trecut, femeia s-a prezentat la serviciul de urgenţe de 4 ori cu gemenii în vârstă de 9 luni. După ce a stat internată 9 zile în data de 8 decembrie, femeia a cerut externarea pe proprie răspundere, deşi medicii nu au fost de acord.

La 6 zile distanţă, în 14 decembrie, femeia s-a întors la spital cu copiii bolnavi. Aceştia aveau insuficienţă respiratore şi pneumonie interstiţială. Aici au rămas internaţi până în dată de 31 decembrie, timp în care personalul spitalului şi colegele de salon spun că femeia şi-ar fi neglijat copiii şi a refuzat tratamentele medicale pentru cei mici.

Nemulţumită de faptul că cei doi copii nu se vindecă, femeia a cerut transferul la un spital de specialitate din Cluj, iar odată ajunsă acolo a făcut o postare pe o reţea de socializare în care aduce mai multe injurii medicilor de la pediatrie şi acuză spitalul din Bistriţa de neglijenţă.

Pentru că postarea a fost distribuită de aproape 2000 de persoane, conducerea spitalului a analizat dosarul pacientei, iar directorul a stabilit să o dea în judecată pe această întrucât, spun ei, reacţiile emoţionale ale mamei nu sunt juste şi întemeiate, iar imaginea spitalului a avut mult de pierdut