Alţi trei bebeluşi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în ultimele 12 de ore, cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu. Şi aceştia s-au născut la Maternitatea Giuleşti. Astfel, numărul total al cazurilor cu probleme ajunge la 17, dintre care 12 au fost confirmate deja de medici.

 

Alţi doi bebeluşi au fost transportaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu. Şi acestora li se fac teste pentru confirmarea diagonosticului. În prezent sunt nouă copii internaţi la acest spital.

 

Părinţii sunt convinşi că bebeluşii au luat această bacterie din spital, însă reprezentanţii maternităţii Giuleşti au spus că nu este posibil.

 

Bebeluşul a fost adus miercuri seară de părinţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar primul diagnostic pus de medici a fost de stafilococie cutanată, adică are o erupţie la nivelul pielii.

 

Copilul a fost supus mai multor analize pentru a se vedea dacă este infectat cu stafilococ auriu, la fel ca ceilalţi copii care au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” în ultimele zile.

 

Acest bebeluş este al 15-lea suspectat că este infectat cu stafilococ auriu. Pentru 12 dintre ei diagnosticul a fost confirmat.

 

Toţi copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti şi au fost trataţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

 

Primăria Capitalei şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” precizează că, în prezent, la unitatea medicală se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

 

Ministrul Sănătăţii şi-a trimis inspectorii să verifice toate maternităţile din Capitală, în urma informaţiilor apărute în presă.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro