Preotul George Ciulei şi-a stropit hainele cu benzină şi le-a dat foc, duminică, pe stradă, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, chiar în timpul slujbei de sfinţire. Preotul consideră că a fost caterisit în mod injust după ce ar fi fost victima unui accident de maşină.

"Referitor la informaţia conform căreia un preot şi-ar fi dat foc, facem precizarea ca în incinta catedralei cât şi în curtea acesteia nicio persoana nu a recurs la acest gest. Referitor la persoana autoincendiata, se pare ca a existat o solicitare, a fost vorba despre un bărbat care şi-a scos geaca şi a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta catedralei. Persoana în cauza a fost condusa la secţia de politie, unde s-a deplasat şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale, persoana a refuzat transportul la spital", transmite ISU

Bărbatul, care a fost preot în judeţul Constanţa, a vrut să protesteze, astfel, faţă de caterisirea pe care o consideră injustă. Sancţiunea i-a fost aplicată după ce, în 2015, a fost implicat într-un accident rutier.

Echipajele pompierilor SMURD prezente la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului au acordat, până la această oră, îngrijiri medicale pentru 30 de persoane, dintre care pentru două a fost necesar să fie transportate la spital, informează reprezentanţi ISU Bucureşti-Ilfov.

"De la începutul misiunii şi până în prezent, echipajele pompierilor SMURD au acordat îngrijiri medicale la aproximativ 30 de persoane, dintre care două au fost transportate la spital", precizează sursa citată.