O postare pe reţeaua de socializare Facebook, devenită virală, demonstrează că în ţările civilizate oamenii au învăţat să le acorde atenţie semenilor lor...Publicăm integral postarea care ne-a atras atenţia şi ne dorim ca un asemenea program să devină funcţional în Ploieşti, dar şi în alte locuri din România. Noi promitem să promovăm astfel de iniţiative:

Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia şi am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns şi s-au apropiat de bar. „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi şi 3 în aşteptare”. Au plătit, şi-au luat cele 2 cafele şi au plecat. Mi-am întrebat prietenul „ Ce înseamnă cafele în aşteptare?” Prietenul mi-a răspuns „ Aşteaptă şi-o să vezi.”

Au mai intrat câţiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit şi au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele şi a fost făcută de 3 avocaţi- trei pentru ei şi 4 „ în aşteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în aşteptare”, aceştia pleacă.
Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerşetor, ajunge la bar şi întreabă binevoitor : „ Aveţi o cafea în aşteptare?” şi chelnerul îi serveşte o cafea.

Recapitulare: oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-şi plăti o băutură caldă!

Această tradiţie a început la Napoli, dar a fost răspândită în toată lumea şi în câteva locuri este posibil să comanzi nu numai „ cafele în aşteptare” dar şi un sendviş sau o masă completă...faceţi ca această idee frumoasă să fie publicată în toată lumea! Ar fi minunat ca acest lucru chiar să se realizeze.