Vremea începe să se încălzează
Dacă marţi şi miercuri, vremea va fi plăcută, vom avea maxime care vor depăşi 30 de grade, joi şi vineri.
Sâmbătă şi duminică, vremea se va răci din nou şi va intra în maximul normal, de 23-29 de grade.
Capitala va fi ferită de ploile de vară, iar temperatura se va încălzi, însă nu vor fi depăşite 30 de grade.
Şi la mare vremea începe să se încălzească. Apa mării va avea 22-23 de grade, iar afară va fi un pic mai grad.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5-15 iulie, conform prognozei pe următoarele două săptămâni realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, în medie, 29 de grade în data de 6 iulie. Ulterior vor scădea uşor spre valori medii de 27 de grade în data de 8 iulie, apoi vor creşte din nou uşor şi treptat, până la sfârşitul intervalului, spre 31 de grade, în medie. Temperaturile minime vor fi în creştere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, până spre 16 grade în data de 7 iunie. Ulterior, variaţiile vor fi nesemnificative astfel că, pe parcursul intervalului 8 -15 iulie, media temperaturilor minime se va menţine în jurul a 16
grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5- 15 iulie.
La începutul intervalului, în Crişana vremea se va afla într-un proces de încălzire, temperaturile maxime urmând a atinge în medie 28-29 de grade în 7 iulie, pornind de la 23 de grade în prima zi. Ulterior, în intervalul 7 - 11 iulie, variaţiile nu vor fi notabile de la o zi la alta, urmând astfel ca media temperaturilor maxime să se menţină în jurul a 27-28 de grade. În perioada imediat următoare, între 12 şi 15 iulie, temperaturile maxime vor creşte uşor de la o zi la alta, atingând în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, în medie, 30 de grade. În intervalul 2 - 7 iulie, temperaturile minime vor creşte de la medii de 10 grade în prima zi, spre 15-16 grade la sfârşitul acestuia, apoi, până în data de 15 iulie, variaţiile vor fi nesemnificative, minimele menţinându-se în jurul mediei de 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6- 15 iulie.
În Transilvania, vremea se va afla într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului, când valorile medii ale temperaturilor diurne vor creşte de la 20 de grade în prima zi, până spre 27 de grade în data de 6 iulie. Ulterior, nu vor fi variaţii semnificative astfel că, în perioada 7- 11 iulie, temperaturile maxime se vor menţine în jurul mediei de 26 de grade. Din 12 iulie, maximele vor creşte uşor şi treptat, atingând la sfârşitul intervalului de prognoză în medie 28-29 de grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn, acesta va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel minimele vor creşte până la medii de 14 grade în data de 7 iulie, pornind de la 8 grade în primele zile ale intervalului, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, variaţiile să nu fie notabile, urmând ca temperaturile minime să se menţină în jurul a 13-14 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 - 15 iulie.
Parcursul temperaturilor maxime va fi, în Maramureş, similar cu cel al minimelor. Astfel, în prima săptămână, temperaturile diurne vor creşte treptat până spre valori medii de 28 de grade în data de 6 iulie, ulterior, în intervalul 7 - 11 iulie, maximele se vor menţine în jurul a 27 de grade, pentru ca apoi, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să urce spre o valoare medie de 29 de grade. Minimele vor fi în creştere până în data de 7 iulie, pornind de la o medie de 9 grade în 2 iulie, apoi până la sfârşitul intervalului se vor menţine în jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5 -15 iulie.
În Moldova, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei, îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor creşte uşor şi treptat până spre 28 de grade, în data de 6 iulie. Ulterior, în perioada 7 -9 iulie temperaturile diurne vor scădea uşor spre valori medii de 26-27 grade, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a creşte de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 7 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 8 -15 iulie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 - 15 iulie, însă în restul intervalului se menţin condiţiile ca trecător să plouă pe spaţii mici.
Şi în Dobrogea, în prima săptămână a intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat, de la 24 grade, în data de 2 iulie, spre 28 de grade, în 6 iulie. Ulterior acestei date şi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media temperaturii maxime va fi de 27-28 de grade. Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmând astfel ca temperaturile minime să crească treptat de la medii de 14 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 18-19 grade în data de 7 iulie. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni nu vor exista variaţii notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 3- 5 iulie, apoi între 6 şi 12 iulie.
În Muntenia, în prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va creşte uşor de la o zi la alta, până spre 30 de grade. Ulterior, maximele vor scădea uşor spre o medie de 27- 28 de grade în zilele de 8 şi 9 iulie, apoi vor creşte din nou uşor, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, până spre valori de 30-31 de grade. Temperaturile minime vor creşte de la valori medii de 12 grade în prima zi a intervalului, până spre 16 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârşitul intervalului (15 iulie), variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6-12 iulie, iar în restul intervalului vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.
Vremea se va afla într-un proces de încălzire uşoară şi treptată, în prima săptămână, în Oltenia, urmând, astfel, ca temperaturile maxime să crească, de la medii de 25 de grade în 2 iulie, spre 29-30 de grade în 6 iulie. Ulterior datei de 6 iulie, mediile temperaturilor maxime diurne vor scădea până spre 27 de grade în data de 8 iulie, apoi vor creşte din nou, uşor, de la o zi la alta, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 30-31 de grade. Regimul nocturn va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel, minimele vor creşte treptat până la o medie de 17 grade în data de 7 iulie, pornind de la 12 grade în prima zi a intervalului, apoi nu vor fi variaţii notabile, temperaturile minime menţinându-se în jurul valorii medii de 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6 -12 iulie.
La munte, începând cu data de 2 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a creşte de la valori medii de 13-14 grade, spre 18 grade în 6 iulie. Ulterior, acestea vor scădea uşor, spre 16 grade în 8 iulie. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 9 -15 iulie temperaturile maxime să se menţină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor creşte până spre valori medii de 10 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 8 -15 iulie media temperaturilor minime să se menţină în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6 - 15 iulie, însă şi în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.
Vremea se schimbă radical. Anunţ de ultimă oră de la meteo
2 iulie 2018
- citeşte totul despre:
- vreme,
- temperaturi,
- incalzire,
- ploi,
- prognoza



Din aceeaşi categorie:
Românii care au îngrozit Marea Britanie. Ce au putut face în doar câteva luni: nici măcar de copii nu le-a fost milă
(22 iunie 2020)
106 vizualizări
Profesoară condamnată la 2 ani cu suspendare după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un elev
(25 iunie 2019)
92 vizualizări
Părinţii se plâng că Guvernul a alocat prea târziu banii necesari pentru materiale
(15 septembrie 2020)
36 vizualizări
Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu reîncep luni cursurile online / Calendarul examenelor naţionale
(12 aprilie 2021)
38 vizualizări
Proiect. Limita de viteză în localităţi ar putea creşte
(16 octombrie 2016)
374 vizualizări
Doi români luptă de partea ruşilor în estul Ucrainei
(17 august 2014)
142 vizualizări
Ludovic Orban : Azi aş decide prelungirea stării de alertă !
(4 iulie 2020)
664 vizualizări
72 de cadre medicale din Bucuresti izolate.
(1 aprilie 2020)
43 vizualizări
Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti: Valul 4 determină cazuri grave la tineri sănătoşi care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinaţi.
(24 august 2021)
25 vizualizări
Iordache: Nu vor ieşi din închisori criminalii şi violatorii peste 60 de ani. Vom porni construcţia a două penitenciare
(29 ianuarie 2017)
508 vizualizări
Credincioşii catolici au primit vestea Învierii
(5 aprilie 2015)
393 vizualizări
Spitalul Judeţean Suceava va fi închis pentru 48 de ore
(25 martie 2020)
49 vizualizări
Sorina Pintea afirmă că 4 centre pentru mari arşi ar urma să fie construite "în termen realist" după 2020: Trebuiau construite din 2014, dar a fost multă birocraţie, multă delăsare
(2 noiembrie 2018)
82 vizualizări
Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul privind creşterea salariilor bugetarilor
(11 noiembrie 2015)
362 vizualizări
Aproximativ 50 de familii afectate de cutremurul din Italia vor primi ajutoare de urgenţă de la statul român
(30 august 2016)
123 vizualizări
Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă
(5 martie 2015)
100 vizualizări
O nouă specie de insecte a apărut în Capitală. Tigrul Platanului terorizează bucureştenii
(14 august 2017)
860 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Creştinii celebrează Floriile, care deschid perioada sărbătorilor de Paşte. Peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica
Publicat la data de 13 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Săptămâna Mare. Cele mai mari păcate pe care le poţi face marţi şi joi. Atenţie mare!
Publicat la data de 15 aprilie 2025