Vremea începe să se încălzează
Dacă marţi şi miercuri, vremea va fi plăcută, vom avea maxime care vor depăşi 30 de grade, joi şi vineri.
Sâmbătă şi duminică, vremea se va răci din nou şi va intra în maximul normal, de 23-29 de grade.
Capitala va fi ferită de ploile de vară, iar temperatura se va încălzi, însă nu vor fi depăşite 30 de grade.
Şi la mare vremea începe să se încălzească. Apa mării va avea 22-23 de grade, iar afară va fi un pic mai grad.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5-15 iulie, conform prognozei pe următoarele două săptămâni realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, în medie, 29 de grade în data de 6 iulie. Ulterior vor scădea uşor spre valori medii de 27 de grade în data de 8 iulie, apoi vor creşte din nou uşor şi treptat, până la sfârşitul intervalului, spre 31 de grade, în medie. Temperaturile minime vor fi în creştere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, până spre 16 grade în data de 7 iunie. Ulterior, variaţiile vor fi nesemnificative astfel că, pe parcursul intervalului 8 -15 iulie, media temperaturilor minime se va menţine în jurul a 16
grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5- 15 iulie.
La începutul intervalului, în Crişana vremea se va afla într-un proces de încălzire, temperaturile maxime urmând a atinge în medie 28-29 de grade în 7 iulie, pornind de la 23 de grade în prima zi. Ulterior, în intervalul 7 - 11 iulie, variaţiile nu vor fi notabile de la o zi la alta, urmând astfel ca media temperaturilor maxime să se menţină în jurul a 27-28 de grade. În perioada imediat următoare, între 12 şi 15 iulie, temperaturile maxime vor creşte uşor de la o zi la alta, atingând în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni de prognoză, în medie, 30 de grade. În intervalul 2 - 7 iulie, temperaturile minime vor creşte de la medii de 10 grade în prima zi, spre 15-16 grade la sfârşitul acestuia, apoi, până în data de 15 iulie, variaţiile vor fi nesemnificative, minimele menţinându-se în jurul mediei de 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6- 15 iulie.
În Transilvania, vremea se va afla într-un proces de încălzire în prima parte a intervalului, când valorile medii ale temperaturilor diurne vor creşte de la 20 de grade în prima zi, până spre 27 de grade în data de 6 iulie. Ulterior, nu vor fi variaţii semnificative astfel că, în perioada 7- 11 iulie, temperaturile maxime se vor menţine în jurul mediei de 26 de grade. Din 12 iulie, maximele vor creşte uşor şi treptat, atingând la sfârşitul intervalului de prognoză în medie 28-29 de grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn, acesta va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel minimele vor creşte până la medii de 14 grade în data de 7 iulie, pornind de la 8 grade în primele zile ale intervalului, pentru ca ulterior, până la finalul celei de-a doua săptămâni, variaţiile să nu fie notabile, urmând ca temperaturile minime să se menţină în jurul a 13-14 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 - 15 iulie.
Parcursul temperaturilor maxime va fi, în Maramureş, similar cu cel al minimelor. Astfel, în prima săptămână, temperaturile diurne vor creşte treptat până spre valori medii de 28 de grade în data de 6 iulie, ulterior, în intervalul 7 - 11 iulie, maximele se vor menţine în jurul a 27 de grade, pentru ca apoi, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să urce spre o valoare medie de 29 de grade. Minimele vor fi în creştere până în data de 7 iulie, pornind de la o medie de 9 grade în 2 iulie, apoi până la sfârşitul intervalului se vor menţine în jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 5 -15 iulie.
În Moldova, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei, îndeosebi în nordul regiunii, apoi vor creşte uşor şi treptat până spre 28 de grade, în data de 6 iulie. Ulterior, în perioada 7 -9 iulie temperaturile diurne vor scădea uşor spre valori medii de 26-27 grade, apoi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, acestea urmând a creşte de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre 16 grade în data de 7 iulie, valoare ce va fi reprezentativă pentru perioada 8 -15 iulie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 6 - 15 iulie, însă în restul intervalului se menţin condiţiile ca trecător să plouă pe spaţii mici.
Şi în Dobrogea, în prima săptămână a intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat, de la 24 grade, în data de 2 iulie, spre 28 de grade, în 6 iulie. Ulterior acestei date şi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media temperaturii maxime va fi de 27-28 de grade. Regimul nocturn va avea un parcurs similar cu cel diurn, urmând astfel ca temperaturile minime să crească treptat de la medii de 14 grade în prima zi a intervalului, spre valori de 18-19 grade în data de 7 iulie. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni nu vor exista variaţii notabile, media temperaturilor nocturne fiind de 19 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 3- 5 iulie, apoi între 6 şi 12 iulie.
În Muntenia, în prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va creşte uşor de la o zi la alta, până spre 30 de grade. Ulterior, maximele vor scădea uşor spre o medie de 27- 28 de grade în zilele de 8 şi 9 iulie, apoi vor creşte din nou uşor, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, până spre valori de 30-31 de grade. Temperaturile minime vor creşte de la valori medii de 12 grade în prima zi a intervalului, până spre 16 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârşitul intervalului (15 iulie), variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6-12 iulie, iar în restul intervalului vor fi condiţii ca trecător să plouă slab.
Vremea se va afla într-un proces de încălzire uşoară şi treptată, în prima săptămână, în Oltenia, urmând, astfel, ca temperaturile maxime să crească, de la medii de 25 de grade în 2 iulie, spre 29-30 de grade în 6 iulie. Ulterior datei de 6 iulie, mediile temperaturilor maxime diurne vor scădea până spre 27 de grade în data de 8 iulie, apoi vor creşte din nou, uşor, de la o zi la alta, până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 30-31 de grade. Regimul nocturn va urma un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel, minimele vor creşte treptat până la o medie de 17 grade în data de 7 iulie, pornind de la 12 grade în prima zi a intervalului, apoi nu vor fi variaţii notabile, temperaturile minime menţinându-se în jurul valorii medii de 17 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6 -12 iulie.
La munte, începând cu data de 2 iulie, vremea se va încălzi, temperaturile maxime urmând a creşte de la valori medii de 13-14 grade, spre 18 grade în 6 iulie. Ulterior, acestea vor scădea uşor, spre 16 grade în 8 iulie. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând ca în perioada 9 -15 iulie temperaturile maxime să se menţină în jurul valorii medii de 19 grade. Minimele vor creşte până spre valori medii de 10 grade în 7 iulie, apoi, până la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi notabile, urmând ca în perioada 8 -15 iulie media temperaturilor minime să se menţină în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în perioada 6 - 15 iulie, însă şi în restul intervalului vor fi posibile ploi izolate.
Vremea se schimbă radical. Anunţ de ultimă oră de la meteo
2 iulie 2018
- citeşte totul despre:
- vreme,
- temperaturi,
- incalzire,
- ploi,
- prognoza
(318 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
În ultima convorbire cu pilotul elicopterului SMURD prăbuşit, turnul de control avertiza că în zona Cahul sunt "acumulări de nori"
(4 iunie 2016)
81 vizualizări
Un şofer a făcut prăpăd pe străzile din Iaşi. S-a urcat drogat la volan şi a lovit 15 maşini
(2 iunie 2021)
22 vizualizări
Cum au reacţionat belgienii la ALERTA pentru TERORISM şi o LECŢIE pentru PRESA din România
(23 noiembrie 2015)
53 vizualizări
Mii de angajaţi de la Finanţe Publice, inclusiv din Ploieşti, au întrerupt lucrul
(3 noiembrie 2015)
132 vizualizări
Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile
(29 mai 2015)
32 vizualizări
Ce trebuie să facă şoferii de acum dacă încredinţează maşina altcuiva? Amenzile sunt uriaşe, avertismentul autorităţilor
(8 decembrie 2022)
94 vizualizări
245 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, in Romania!
(14 mai 2020)
103 vizualizări
Zile libere de la stat pe 31 mai şi 1 iunie? Anunţul făcut de ministrul Muncii, cu puţin timp în urmă
(25 mai 2021)
41 vizualizări
Sindicatul Poliţiştilor: Angajaţii MAI primesc SPORURI de 75% din această lună, dacă lucrează în week-end şi de sărbători
(24 ianuarie 2015)
144 vizualizări
Un milionar român, fost preşedinte al echipei de volei Unic Piatra Neamţ, a murit din cauza COVID-19
(23 martie 2020)
73 vizualizări
Decizia instanţei americane în cazul fiicei Regelui Mihai, acuzată de organizare de lupte de cocoşi
(23 octombrie 2014)
61 vizualizări
Schimbări la BAC şi Evaluare Naţională 2019: Testele grilă au fost introduse în subiectele de bacalaureat şi de final de clasa a VIII-a
(31 octombrie 2018)
122 vizualizări
Val de CĂLDURĂ peste România: Disconfort termic începând de miercuri/ Temperaturile vor ajunge la 37 de grade Celsius
(21 august 2019)
111 vizualizări
Peste 3.000 de români, folosiţi drept cobai de medicii corupţi
(1 iunie 2016)
199 vizualizări
1.104 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(27 iulie 2020)
44 vizualizări
Campanie Europol, cu ilustrate de vară pentru cei mai căutaţi infractori din Europa
(6 august 2017)
399 vizualizări
CCR reia, marţi, dezbaterea sesizării privind parlamentarii care şi-au angajat rude la cabinet
(4 octombrie 2016)
284 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole