Fosta directoare a Liceului de Artă din Focşani, care a fost implicată într-un scandal uriaş, după ce soţul ei ar fi dat presei locale mai multe imagini filmate cu camera ascunsă, care demonstrau că directoarea avea o relaţie cu un elev de 19 ani şi-a aflat pedeapsa.

Consiliul de Administraţie al Liceului de Artă „Gh. Tătărescu” din Focşani a decis, vineri, validarea sancţiunilor aplicate de comisia de cercetare disciplinară. Astfel, fosta directoare nu va mai avea dreptul, timp de trei ani, să se înscrie la un concurs pentru a ocupa o fucţie didactică superioară, relatează Adevărul.

Diana Tăicuţu nu va mai putea încasa astfel nici gradaţia de merit. De asemenea, ea are interdicţie de a fi dirigite timp de patru ani, are interdicţie să mai predea elevilor de liceu şi va preda de acum încolo numai la clasele de gimnaziu. Ea nu va mai putea nici să meargă în tabere cu elevii sau la olimpiade de şcolare timp de doi ani şi are interdicţie definitivă pentru a mai ocupa funcţia de director al Liceului de Artă.

Fostul soţ al directoarei, şi el profesor la acelaşi liceu, a primit un averisment scris pentru că a adus prejudicii de imagine instituţiei de învăţământ. El a contestat decizia în instanţă.

Nu a scăpat nepenalizat nici elevul de 19 ani. El s-a ales cu nota scăzută la purtare cu două puncte, motiv pentru care a pierdut o bursă pe care o câştigase din partea Casei Regale a României. El aşteaptă zilele acestea să îşi afle rezultatele la examenul de Bacalaureat.