Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat că îşi oferă indemnizaţia de 10.000 de lei ca recompensă pentru prinderea ucigaşului fetiţei de 5 ani.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, persoanele care deţin astfel de informaţii sau indicii sunt rugate să apeleze la numărul de telefon 0737.373.070, un angajat al Poliţiei Locale urmând să preia apelurile. Cetăţenilor care pot da indicii le este garantată protejarea identităţii.

O fetiţă de 5 ani a fost violată şi ucisă luni, 30 aprilie, în Baia Mare.

Luni seara, în jurul orei 23.30, în urma unui apel la 112, se anunţa că o fetiţă în vârstă de 5 ani dispăruse de la domiciliu, în jurul orei 15.00, de pe strada Electrolizei. Ulterior, trupul fetiţei a fost descoperit fără viaţă în apropierea zonei în care locuia.

Micuţa a fost înmormântată în cursul zilei de vineri, în prezenţa a numeroase persoane din cartierul în care locuia, scrie stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii au ajuns la concluzia că fetiţa nu a fost răpită, ci a mers cu o persoană pe care o cunoştea.

”Sunt audiate multe persoane, rude, cunoscuţi, inclusiv membri ai familei Esterei. Sunt şapte fraţi, ea a fost cea mai mică, iar tatăl este şi el audiat pentru că minorii nu pot fi audiaţi decât în prezenţa unui membru adult al familiei. Trebuie să se stabilească împrejurările în care fetiţa a dispărut din faţa blocului, pentru că nu a fost răpită. Era seara, credem că nu putea să meargă cu o persoană necunoscută, ci cu una în care avea încredere. Au venit şi rezultatele probelor ADN, au loc verificări. Intervalul orar la care s-a produs decesul este 21 -22”, a spus Gabor.

Estera, o fetiţă de 5 ani, a fost violată şi ucisă luni, 30 aprilie 2018, în Baia Mare, iar criminalul nu a fost încă identificat.