Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava se confruntă zilnic cu nenumărate probleme, de la lipsa de personal şi pănă la parcul auto îmbătrânit, dar, mai nou, este folosit pe post de serviciu de taximetrie.

Dr. Alexandru Lăzăreanu, managerul Ambulanţei din Suceava, a spus că peste 20% dintre solicitările zilnice sunt abuzive şi a dat exemplu cazul a două femei din comuna Slatina, mamă şi fiică, ambele cu probleme psihice, care de aproape trei luni sună de trei, patru ori pe zi şi solicită ambulanţă, relatează Monitorul de Suceava.

Medicul spune că uneori mama solicită salvarea pentru fiica ei, spunând că se simte rău, alteori fiica este cea care sună şi cere echipaj cu medic pe motiv că mama ei este bolnavă.

Pentru că niciodată nu au cum să ştie care este situaţia reală din casa celor două femei, echipajul merge la solicitare şi nu de puţine ori este nevoit să aducă şi pacientele la spital. Doar că, odată ajunse la Urgenţe, cele două ”se însănătoşesc” brusc şi dispar.

”Cât echipajul face foile, ele fug la cerşit, în oraş. Fiind cu probleme psihice, nici nu pot fi amendate de poliţie. De aproape 3 luni, sună de 3-4 ori pe zi”, a declarat dr. Lăzăreanu.