Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti sunt aşteptaţi să se pronunţe, marţi, în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi şi colaboratori ai acestuia, scrie news.ro.

Instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, a decis în 2015 ca şefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a cerut despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe postul TV.

Curtea de Apel Ploieşti a stabilit pentru 20 martie termenul de pronunţare în dosarul deschis de şefa DNA împotriva postului Antena 3 şi a unor angajaţi a acestuia şi care are ca obiect „acţiune în răspundere delictuală„.

În urmă cu cinci zile, în 15 martie, instanţa a respins o cerere de recuzare depusă de unul dintre pârâţi, dar şi o cerere de abţinere formulată de una dintre judecătoarele care fac parte din completul de judecată.

Curtea de Apel Ploieşti - a treia Curte de Apel după cea din Bucureşti şi cea din Piteşti pe rolul căreia a ajuns procesul dintre Laura Codruţa Kovesi  şi Antena 3 - trebuie să ia o decizie în acest dosar în condiţiile în care în luna ianuarie a acestui an Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere privind tergivesarea procesului, plângere care a fost admisă.