Fostul principe Nicolae va participa, împreună cu logodnica sa, la funeraliile bunicului său, regele Mihai, după ce Casa Regală a României a acceptat prezenţa acestuia la înmormântarea Regelui Mihai.

„Va participa la înmormântare. A primit o adresă oficială din partea Casei Regale că are un loc în cadrul protocolului funerar şi va participa împreună cu logodnica lui, Alina Maria Binder. Legătura dintre Casa Regală şi prinţul Nicolae se va face printr-un oficial al Casei Regale, domnul Traian Sîrcă”, a spus pentru Digi24 Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae.

De asemenea, fostul principe Nicolae va rămâne în ţară şi va participa la toate activităţile indicate în protocol.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, cunoscut ca Principele Nicolae al României, a fost exclus din Casa Regală a României şi înlăturat din linia de succesiune în urmă cu 2 ani, după ce au apărut informaţii potrivit cărora ar urma să aibă un copil pe care nu îl recunoaşte. Casa Regală i-a retras acestuia şi titlul de „principe”. 

În vârstă de 32 de ani, Nicolae este nepotul cel mai vârstnic al fostului Rege Mihai I al României. Mama sa este Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Născut şi crescut în străinătate, el a vizitat România în 1992, pe când avea 7 ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală.

Regele Mihai a murit marţi, 5 decembrie, la locuinţa sa din Elveţia. El va fi adus în ţară miercuri, 13 decembrie, şi va fi înmorântat sâmbătă, 16 decembrie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Guvernul a anunţat că vor fi 3 zile de doliu naţional, pe 14, 15 şi 16 decembrie.