Plata rovinietei şi peajului prin SMS este posibil să fie afectate de lucrări de mentenanţă la sistemele informatice ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), de sâmbătă, ora 14.00, până duminică la ora 22.00, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, din cauza unor activităţi de mentenanţă la sistemele informatice ale DRPCIV, de sâmbătă, ora 14.00, până duminică la ora 22.00, există posibilitatea ca emiterea rovinietelor şi a peajelor (taxe de pod), prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS), să fie întreruptă.

”În aceste condiţii, pentru a evita aplicarea unor sancţiuni contravenţionale, în situaţia în care nu se reuşeşte achitarea rovinietei sau a peajului prin SMS, utilizatorii au obligaţia de a achita tarifele la punctele de lucru ale distribuitorilor”, anunţă CNAIR.

Lista punctelor de lucru ale distribuitorilor autorizaţi poate fi consultată pe site-ul CNAIR - www.cnadnr.ro, la secţiunea Produse/Servicii.