Bebeluşul din Suceava, internat la terapie intensivă după ce a fost botezat, a murit azi-noapte, au anunţat repezentanţii poliţiei.

 

Copilul, de numai o lună si jumătate, a fost dus la spital în stare gravă imediat după ritualul de botez.

 

Copilul ar fi inhalat o cantitate mare de apă cât a fost cufundat în cristelniţă.

 

Bebeluşul a început să dea semne că se simte rău imediat după ce a fost scos din cristelniţă. Alarmaţi, părinţii au sunat la 112.

 

Tatăl bebeluşului: „Am observat că ceva e în neregulă şi imediat a început să îi curgă sânge pe nas la copil. L-am pus cu faţa în jos, dar nu şi-a revenit. Într-adevăr, îi bătea inima, dar un puls foarte scăzut.”

 

Medicii de pe ambulanţă au preluat bebeluşul în stop respirator şi l-au dus de urgenţă la spital, unde a fost stabilizat. A fost internat la Terapie Intensivă, conectat la aparatul de oxigen.

 

Tatăl bebeluşului: „De la doctori am aflat că a inhalat 110 ml de apă. Părintele l-a scufundat, copilul plângea. L-a scufundat de trei ori, l-a scos şi l-a şters. Dacă l-a văzut cu gura căscată şi plângea, nu trebuia să îl scufunde cu totul în apă. Ştim că respiră cu ajutorul aparatelor. Nu ştim cât de afectat îi este creierul.”

 

Oficialii Protopopiatului din Suceava spun că preotul care a creştinat bebeluşul este unul cu multă experienţă şi nu-şi pot explica nenorocirea.

 

Protopop Doru Budeanu: „Se pare că şi înainte de cufundare, în timpul cufundării şi după, copilul a plâns. Drept dovadă, semnele vitale existau. După aia, la mirungere, copilul nu a mai dat aceleaşi semne. Preotul a fost primul care a sesizat că acel copil e mai moale.”

 

Poliţiştii au deschis un dosar penal, iar în funcţie de starea de sănătate a bebeluşului vor face şi încadrarea juridică a faptei.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro