Pompierii din Galaţi intervin, duminică, pentru asigurarea măsurilor de securitate la o cisternă încărcată GPL care prezintă scurgeri de gaze. Aceasta a fost trasă pe un câmp, la aproximativ un kilometru de Drumul Naţional 25 şi se evaluează posibilitatea de transvazare. Traficul rutier în zonă a fost restricţionat. Cinci sute de persoane din două sute de gospodării din localitatea Traian, judeţul Galaţi, au fost evacuate din cauza pericolului de explozie.

Circulaţia rutieră şi feroviară a fost reluată în localitatea Traian din judeţul Galaţi, după ce fuseseră întrerupte din cauza cisternei pline cu GPL din care se scurgeau gaze.


Centrul Infotrafic informează că atât circulaţia rutieră de pe DN 25, kilometrul 55, cât şi cea feroviară, de pe Relaţia de cale ferată 704 Galaţi - Tecuci, kilometrul 22, au fost reluate în zona localităţii Traian, după ce fuseseră oprite din cauza unui eveniment rutier, în care o cisternă care transporta GPL avea scurgeri de gaze. În urma incidentului nu au rezultat victime, iar în acest moment problema a fost remediată fără complicaţii, precizează sursa citată.

Cinci sute de persoane din două sute de gospodării din localitatea Traian, judeţul Galaţi, au fost evacuate din cauza pericolului de explozie la cisterna plină cu GPL din care se scurg gaze. Pompierii lucrează în continuare la eliberarea controlată a gazului în atmosferă, iar proprietarul cisternei a fost amendat cu 5.000 de lei.