O româncă în vârstă de 25 de ani, însărcinată, a murit, iar alţi şapte români, între care un copil în vârstă de şase ani, au fost răniţi în urma unui accident de circulaţie produs în Spania. Ministerul Afacerilor Externe spune că cei şapte români sunt spitalizaţi.

Potrivit Lanzaditigal.com, accidentul a avut loc după ce a explodat o roată a microbuzului în care se aflau victimele. Toţi răniţii au sub 30 de ani, iar adulţii lucrau în agricultură, a anunţat Poliţia, conform sursei citate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, la solicitarea News.ro, că accidentul soldat cu decesul unui cetăţean român şi rănirea altor şapte a avut loc în localitatea Daimiel, iar Consulatul României la Ciudad Real a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

Cetăţenii români răniţi au fost transportaţi la Spitalul General Universitar din Ciudad Real, iar reprezentanţii consulatului au mers la unitatea medicală pentru a obţine informaţii actualízate cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară membrilor de familie aflaţi acolo. De asemenea, consulul a luat legătura şi cu familia persoanei decedate pentru a acorda asistenţă consulară în vederea eliberării certificatului de deces şi repatrierea trupului neînsufleţit.

Conform datelor comunicate de autorităţile spaniole, cauzele accidentului nu sunt cunoscute, iar autorităţile spaniole au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului, precizează MAE.

"Consulatul României la Ciudad Real menţine legătura cu autorităţile locale şi familiile victimelor şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", adaugă reprezentanţii Ministerului de Externe.