Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Externe au lansat oficial, vineri, 8 septembrie, campania de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.
Dosarul candidaturii a fost pregătit de un grup de lucru interinstituţional coordonat de Ministerul Sănătăţii şi de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, din care au mai făcut parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor Publice, ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi Ministerul Afacerilor Externe.
La evenimentul găzduit de Centrul Infoeuropa au participat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin, consilierul de stat pentru sănătate al Prim-ministrului României, Florian Popa, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti din state membre ale Uniunii Europene, jurnalişti, precum şi oficiali români din cadrul instituţiilor publice relevante pentru tema evenimentului. „România a depus un dosar de candidatură complet şi consistent, care răspunde tuturor criteriilor stabilite la nivel european. Mulţumesc pe această cale tuturor instituţiilor implicate în acest proces şi în mod special Primăriei Capitalei. Prin candidatura depusă, am oferit o soluţie competitivă şi eficientă de relocare.
Această candidatură reprezintă o oportunitate pentru România de a-şi întări profilul în interiorul Uniunii Europene. Chiar dacă avem un dosar bun, decizia va fi una politică, rezultatul votului depinzând de negocierile şi de relaţiile tradiţionale dintre statele membre. Vom depune toate eforturile, împreună cu partenerii instituţionali, pentru maximizarea şanselor României, dar este nevoie ca acest demers să fie susţinut de întreaga societate, pentru a demonstra că putem fi uniţi în jurul unui proiect de ţară la nivel european“, a declarat Victor Negrescu. „România este pregătită să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente şi o declar cu toată responsabilitatea poziţiei în care mă aflu. Ţara noastră are o istorie îndelungată şi neîntreruptă de peste 50 de ani în domeniul de reglementare modernă a pieţelor farmaceutice, precum şi experţi recunoscuţi pentru profesionalismul lor la nivel internaţional. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale este şi astăzi un partener activ şi de încredere al Agenţiei Europene pentru Medicamente“, a subliniat, la rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.
Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.
România va concura cu alte 18 state pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, în vreme ce 8 propuneri au fost trimise pentru Autoritatea Bancară Europeană. Hotărârea finală în privinţa relocării va fi luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia va fi formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având la dispoziţie un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.
România deţine o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de şcoală medicală, iar, începând din 2007, 14.000 de români specializaţi în medicină şi farmacie lucrează în ţările Uniunii Europene. De asemenea, în Bucureşti îşi au sediul numeroase instituţii de profil, inclusiv laboratoare şi companii farmaceutice (Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino, Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan, Institutul Naţional Victor Babeş, Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu) care au ca obiectiv gestionarea efectelor majore în situaţii de criză care pot afecta sistemul naţional de sănătate.
România şi-a lansat campania de promovare a candidaturii pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente
9 septembrie 2017


Din aceeaşi categorie:
Autorii exploziilor de la bancomatele din două localităţi din Galaţi au fost prinşi în flagrant când încercau să detoneze înca un bancomat.
(22 octombrie 2020)
201 vizualizări
Ministrul Sănătăţii: La Suceava a fost o transmitere comunitară accelerată/ Considerăm că sunt peste 1.000 de persoane care sunt purtători şi circulă liber prin Suceava
(31 martie 2020)
54 vizualizări
Opt elevi dintr-o tabără din Mediaş au ajuns la spital
(4 august 2016)
71 vizualizări
Amendă de 900 de lei pentru jigniri la adresa jandarmilor, postate pe Facebook
(12 decembrie 2017)
101 vizualizări
Peste 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu reziduuri de pesticide găsite de inspectorii ANSVSA
(16 aprilie 2018)
68 vizualizări
Medic de la Matei Balş rupe tăcerea: De ce mai facem vaccinul anti-COVID-19 dacă putem transmite în continuare virusul
(16 decembrie 2020)
664 vizualizări
Elevii de clasa a VII-a din Bucuresti nu au nici acum trei manuale, desi scoala a inceput demult
(21 octombrie 2019)
56 vizualizări
Tinerii matematicieni români au câştigat 6 medalii la Olimpiada Balcanică
(9 mai 2017)
328 vizualizări
Al cincilea caz de coronavirus înregistrat în România, în Timişoara.
(4 martie 2020)
62 vizualizări
Două românce erau bătute şi obligate să se prostitueze în Italia: mesajul de pe Facebook care le-a salvat
(7 martie 2023)
116 vizualizări
Ani grei de închisoare pentru cei care ucid sau maltratează animale
(14 aprilie 2022)
215 vizualizări
Camera Deputaţilor: 24 ianuarie, ziua Micii Uniri, declarată zi de sărbătoare legală, nelucrătoare
(7 septembrie 2016)
49 vizualizări
Statul român vrea să exporte apă în ţările arabe bogate
(17 decembrie 2015)
417 vizualizări
Aproape 500 de instructori auto vor fi specializaţi gratuit în cadrul unei campanii a Poliţiei Române
(22 august 2017)
408 vizualizări
Proiect PSD: Scutiri de la plata impozitului pentru aparţinătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav
(5 aprilie 2017)
130 vizualizări
S-a decis. Ce se întâmplă cu Uber, Yango, Clever şi Bolt de la 1 februarie 2020
(28 ianuarie 2020)
91 vizualizări
Marcel Ciolacu: Preţul la energie electrică nu va mai creşte iar facturile vor scădea faţă de cele din ultimele trei luni
(23 februarie 2022)
23 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025