Elevii care au promovat examenele de corigenţă se pot înscrie joi la sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului. Prima probă, cea scrisă la limba şi literatura română, va avea loc în 21 august, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În cazul elevilor care au promovat examenele de corigenţe în această vară, joi este organizată o sesiune de înscriere la bacalaureatul de toamnă.

Sesiunea din toamnă a examenul de bacalaureat va debuta în 21 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. A doua zi va avea loc proba scrisă la Limba maternă. În 23 august va fi organizată proba scrisă obligatorie a profilului, iar în 24 august elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Conform calendarului, pe 25 şi pe 28 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. În 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar în 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, între orele 16:00 -20:00.

Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.



Sursa: mediafax.ro