Corpul de control al ministrului Educaţiei va merge vineri într-un centru de evaluare la bacalaureat pentru a verifica situaţia unei eleve care a terminat clasa a XII-a cu media 9,87, din judeţul Dâmboviţa, căreia i-a fost anulată lucrarea la Istorie pe motiv că două pagini ale lucrării aveau scrisuri diferite, a declarat, pentru News.ro, ministrul Liviu Pop.

"Mâine dimineaţă la prima oră Corpul de control va fi in centrul de evaluare unde a fost anulată lucrarea unei eleve. Vom vedea care este situaţia şi vom face publice rezultatele", a declarat pentru News.ro ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

El a precizat că până când nu va avea rezultatul anchetei nu poate face niciun fel de apreciere pe acest subiect.

"Gazeta Dâmboviţei" a scris că unei eleve din Titu care a terminat clasa a XII-a cu media 9,87 i-a fost anulată lucrarea la Istorie, figurând eliminată la acestă probă. Lucrarea ei a fost declarată fraudată de către comisia din Bucureşti, pentru că, potrivit acestora, scrisul de pe paginile 2 şi 3 ar fi diferit. Pentru că lucrarea a fost sigilată corespunzător la Târgovişte, iar probele video din timpul examenului arată că tânăra a scris tot timpul şi nu existau suspiciuni asupra ei, comisia din Capitală, spun părinţii fetei, consideră că cele două pagini au fost înlocuite în timpul transportului. "Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris. Lucrarea a fost sigilată. Noi ne aşteptam la nota cea mai mare la Istorie", a declarat pentru "Gazeta Dâmboviţei" Florin Ioniţă, tatăl fetei.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa spune că o situaţie similară s-a înregistrat şi la Moreni. "Am fost la comisia de evaluare ca să le explic că pot evalua lucrarea şi apoi să facă o cercetare, în urma căreia dacă se va dovedi frauda să ia o decizie. Convingerea mea e, sută la sută, că aceşti elevi nu au făcut nimic în neregulă. Este un caz similar şi la Moreni. Nu ştiu cum se mai poate îndrepta acum” a spus Sorin Ion, inspectorul şef ISJ Dâmboviţa.

Eleva a obţinut calificative de utilizator experimentat la Limba română şi Informatică, 7,75 la proba scrisă de la Limba română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la Geografie.