Peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile au fost înregistraţi la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, care vor fi organizate în 439 de centre. Luni, va fi primul test la Limba şi literatura română, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. Totodată, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a cerut ca pentru zilele caniculare să fie asigurată în centrele de examen apă potabilă şi asistenţă medicală.
Potrivit MEN, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni cu testul de Limba şi literatura română. Marţi, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării este programată pentru vineri.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.
La proba de Limba şi literatura maternă sunt înscrişi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de către asistenţi.
Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Ministerul Educaţiei atenţionează că este interzis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, ori cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Totodată, potrivit MEN, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea, precum şi obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
În mod identic cu Evaluarea Naţională, lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate "nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”, Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a solicitat, duminică, la videoconferinţa cu membrii comisiilor judeţene, cu preşedinţii centrelor de examen şi cu cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată la sediul MEN, asigurarea condiţiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.
În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar şi apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi.
De asemenea, în toate centrele de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanentă.
Peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile participă la probele scrise ale Bacalaureatului
26 iunie 2017




Din aceeaşi categorie:
Bănicioiu: În patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi în spitale, o parte nu sunt ocupate încă
(9 noiembrie 2014)
130 vizualizări
Salariile din România, o ofensă adusă studiilor superioare: cât câştigă un cercetător ştiinţific ”la stat”, dar o menajeră
(27 aprilie 2021)
200 vizualizări
Au apărut primele corturi pentru refugiaţi în România
(21 septembrie 2015)
142 vizualizări
Evaluare Naţională: când va fi simularea pentru Evaluare Naţională în 2019
(14 februarie 2019)
133 vizualizări
Soţia bărbatului ucis de Ionel Boldea la Făget a murit în spital, la Timişoara
(6 iulie 2019)
443 vizualizări
Cutremur neobişnuit în România. S-a produs la o adâncime de doar 30 km
(26 mai 2019)
126 vizualizări
Un microbuz a intrat într-un stâlp, pe DN1
(30 mai 2022)
171 vizualizări
DIICOT: „Părinţii Alexandrei Măceşanu au refuzat să predea buletinul ei”. Cumpănaşu acuză
(4 septembrie 2019)
97 vizualizări
Dosarul în care compania petrolieră Lukoil şi angajaţi ai acesteia au fost trimişi în judecată şi achitaţi de două ori va fi rejudecat, a doua oară, de instanţa de fond
(26 noiembrie 2021)
35 vizualizări
Statul vrea să se împrumute de la români
(3 iunie 2015)
306 vizualizări
Lista ţărilor europene care au impus restricţii pentru cetăţenii români / În ce condiţii se poate, totuşi, intra în unele dintre respectivele state
(9 iulie 2020)
276 vizualizări
Amenzi de peste 500 de mii de lei, date în ultima săptămână în hoteluri şi restaurante din Delta Dunării şi din nordul litoralului, pentru nerespectarea normelor de igienă.
(24 august 2021)
20 vizualizări
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor cere revocarea eliberării condiţionate a lui Gigi Becali
(23 august 2017)
135 vizualizări
Aproximativ 50 de familii afectate de cutremurul din Italia vor primi ajutoare de urgenţă de la statul român
(30 august 2016)
123 vizualizări
Ministrul Sănătăţii, despre aglomeraţia de pe litoral: ”Există posibilitateaa să devină focare”
(8 iulie 2020)
221 vizualizări
Un clujean a fost vindecat de propriul câine
(1 iulie 2013 - Clara ION)
320 vizualizări
Institutul Naţional de Hematologie: Colecta de sânge a scăzut la nivel naţional cu o treime, este pragul critic. Facem apel la donare
(7 august 2017)
215 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Paştele, cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Ce semnificaţie are Învierea Domnului
Publicat la data de 20 aprilie 2025
-
Joia Mare - tradiţii şi obiceiuri
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Ce semnificaţii are Vinerea Mare, ziua răstignirii Mântuitorului
Publicat la data de 18 aprilie 2025
-
Ce nu se ştie despe puterile lumânărilor din Joia Mare
Publicat la data de 17 aprilie 2025
-
Începe Săptămâna Mare, cu slujbe şi obiceiuri în fiecare zi
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Ce nu ai voie să faci în Marţea Albă, în a treia zi de Paşte!
Publicat la data de 22 aprilie 2025
-
Creştinii celebrează Floriile, care deschid perioada sărbătorilor de Paşte. Peste 1,3 milioane de români îşi serbează onomastica
Publicat la data de 13 aprilie 2025
-
De ce nu este bine să mănânci urzici şi oţet în Săptămâna Mare. Semnificaţia nebănuită pe care o au aceste alimente
Publicat la data de 14 aprilie 2025
-
Superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă
Publicat la data de 23 aprilie 2025
-
Marţea albă, a treia zi de Paşte. Ce trebuie să faci cu ouăle sparte rămase
Publicat la data de 22 aprilie 2025