Fostul judecător Geanina Terceanu a suferit un accident grav de maşină, în urma căruia a suferit o ruptură de stern şi a avut nevoie de operaţie, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, avocatul acesteia, George Moloman.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în localitatea Dumbrava din judeţul Bacău, în timp ce judecătoarea şi viitorul ei soţ se îndreptau către Suceava, unde intenţionau să îşi petreacă minivacanţa de 1 mai, potrivit avocatului George Moloman.

Autoturismul în care se aflau aceştia a fost lovit frontal de o altă maşină care a încercat să întoarcă pe linia continuă, judecătoarea şi logodnicul ei fiind inconştienţi o perioadă de timp, precizează sursa citată.

"A trebuit să se intervină intern din cauza hemoragiei şi i s-au tăiat 30 de centimetri din intestinul subţire. Va rămâne internată o bucată bună de timp, în condiţiile în care nu a fost o operaţie uşoară şi această ruptură de stern este destul de delicată, pentru că sunt oase care nu pot fi puse în ghips", a declarat George Moloman pentru MEDIAFAX.

"Pacienta este internată pe secţia de Anestezie Terapie Intensivă, a suferit o intervenţie chirurgicală, este stabilă hemodinamic, prognosticul este bun", a declarat corespondentului Medifax Mirela Romanescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău.

Geanina Terceanu este fosta judecătoare din dosarul Transferurilor, condamnată în primă instanţă pentru că a dat achitări în schimbul banilor.

Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, pe 20 noiembrie 2015, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, procurorii acuzând-o pe Terceanu că a luat 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei doi, dar şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor. Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, lui Terceanu i-a fost repartizat dosarul care îi viza greii din fotbal. În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate. În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare. În 24 noiembrie 2016, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dat şi pronunţarea în dosarul dechis ca urmare a suspiciunii de dare de mită pentru achitări. Magistraţii au condamnat-o pe Geanina Terceanu la 5 ani şi 6 luni de închisoare, pe Ioan Becali la 7 ani şi 4 luni de închisoare, pe Victor Becali la 5 ani şi 8 luni de închisoare şi pe Cristian Borcea la 7 ani şi 10 luni de închisoare. Sentinţa nu a fost una definitivă.

Ea a fost suspendată din funcţie ca urmare a arestării.