Cei mai mulţi români traficaţi în Marea Britanie lucrează "la negru” ca muncitori necalificaţi în construcţii şi la spălătorii auto, a declarat comisarul şef Robert Marin din Ministerul Afacerilor Interne. Comisarul Kevin Hyland, raportor britanic pentru problematica traficului de persoane şi a sclaviei moderne, a arătat că numărul românilor exploataţi prin muncă este din ce în ce mai mare în Marea Britanie, în 202 din 3.100 de cazuri de sclavie modernă fiind implicaţi români.
Comisarul şef Robert Marin, directorul general adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional (DGMO) din Ministerul Afacerilor Interne, a spus că România şi Marea Britanie au statistici diferite în ceea ce priveşte numărul de români victime ale traficanţilor de persoane.
„Vorbim de două evaluări separate pe care România şi Marea Britanie le are, în sensul că dacă luăm în considerare valorile britanice, vorbim de un număr considerabil de victime, dar evaluările din România indică un număr mai mic de victime exploatate în Marea Britanie. Lucrăm împreună pentru a corela aceste date. Diferenţele sunt legate de modul în care se aplică în cele două jurisdicţii actele normative în vigoare. Vorbim de sisteme diferite de evaluare a situaţiilor în care se găsesc victimele, vorbim de mecanisme diferite în care victimele sunt introduse, încercăm să corelăm cele două statistici. Statisticile noastre arată un număr mult mai mic de victime identificate efectiv pe teritoriul Marii Britanii”, a spus comisarul şef.
Adjunctul Direcţiei Generale Management Operaţional a explicat că, în Marea Britanie, dacă victima nu doreşte ca datele să-i fie transmise mai departe către autorităţile din România, acestea rămân doar în sistemul britanic.
„De aici şi acesta diferenţa mare. Asta nu însemna că nu vom identifica acest fenomen ca o prioritate pentru Ministerul de Interne”, a arătat Marin.
Adjunctul DGMO a mai spus că cei mai mulţi români sunt exploataţi în Marea Britanie prin muncă brută, în construcţii, ca muncitori necalificaţi şi în spălătoriile auto.
„Găsim un număr mare de cetăţeni români identificaţi de-a lungul timpului ca muncind în acele spălătorii şi acolo există riscul producerii unor fapte de trafic de persoane. Fenomenul muncii la negru este coroborat cu aceste «afaceri» ale unor traficanţi”, a precizat Robert Marin.
El a mai spus că, în ultimii şase ani, mai mulţi ofiţeri de poliţie români au lucrat în unităţi de poliţie britanice, în jurisdicţiile în care existau probleme.
„Din 2012 până în prezent am avut şi 10 ofiţeri de poliţie care au lucrat în Metropolitan Police şi au avut investigaţii directe cu partenerii din Marea Britanie. Avem la momentul de faţă cel mai mare număr de investigaţii comune existent în Europa între două ţări. Acest număr poate fi interpretat în două feluri: avem un fenomen foarte mare sau colaborăm foarte bine”, a completat Marin.
Comisarul Kevin Hyland, raportor britanic pentru problematica traficului de persoane şi a sclaviei moderne, a declarat că, în 2016, în Marea Britanie s-au raportat 3.100 de cazuri de sclavie modernă, iar în 202 dintre acestea au fost implicaţi români, un număr foarte mare, având în vedere că în cele peste 3.000 de cazuri erau implicaţi cetăţeni din 100 de ţări.
Hyland a spus că numărul românilor exploataţi prin muncă este din ce în ce mai mare în Marea Britanie.
El a precizat că, anul trecut, au existat informaţii despre un număr foarte mare de cazuri, respectiv aproximativ 30.000, dar au fost raportate şi dovedite 3.100.
Kevin Hyland a mai spus că legislaţia celor două ţări diferă, în Marea Britanie fiind investigat şi sectorul privat, pentru că din lanţurile de furnizori apar cele mai importante acte de sclavie modernă. Comisarul britanic a adăugat că, în fiecare an, companiile private sunt obligate să afişeze pe site o declaraţie potrivit căreia nu folosesc persoane traficate pentru a produce bunuri şi servicii, iar aceste declaraţii sunt verificate de autorităţi.
Declaraţiile au fost făcute după ce comisarul Kevin Hyland şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, au participat la un seminar organizat de Ambasada Marii Britanii, cu ocazia vizitei Prinţul Charles în România.
Adjunctul Direcţiei Generale Management Operaţional a precizat că la seminar s-au discutat aspecte legate de cooperarea româno-britanică privind traficul de persoane.
Cei mai mulţi români traficaţi în Marea Britanie lucrează "la negru” ca muncitori necalificaţi în construcţii şi la spălătorii auto
31 martie 2017
- citeşte totul despre:
- romani,
- marea britanie,
- muncitori,
- spalatorii,
- comisar,
- raportor,
- brexit
(393 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Un român a fost rănit în atentatul terorist de la Barcelona
(18 august 2017)
184 vizualizări
Opt bărbaţi, trimişi în judecată pentru violarea unei fete de 14 ani / Ce spune Parchetul despre acest caz
(24 iunie 2021)
75 vizualizări
O lege umilitoare pentru mii de români ar putea fi schimbată. Cine a făcut propunerea
(20 februarie 2019)
57 vizualizări
Bucureştiul, oraşul cu cel mai aglomerat trafic din Europa
(24 august 2017)
320 vizualizări
Coduri galbene de ninsori semnificative şi polei, pentru mai multe judeţe din România, inclusiv Prahova
(27 decembrie 2021)
26 vizualizări
Medici de familie spun că modificările propuse pentru înscrierea în noul an şcolar nu sunt fezabile
(31 august 2015)
253 vizualizări
Noi plafoane la energie, decise în coaliţie pentru anumite categorii. De ce facilitate vor beneficia cei care primesc facturile cu întârziere
(15 noiembrie 2022)
19 vizualizări
Cutremur in apropiere de judetul Prahova !
(25 octombrie 2020)
590 vizualizări
Percheziţii pentru destructurarea unei grupări de trafic de migranţi, la Arad şi Timişoara
(13 mai 2019)
32 vizualizări
Spitalul Judeţean Suceava va fi închis pentru 48 de ore
(25 martie 2020)
47 vizualizări
Ministerul Transporturilor: Gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată nu va fi modificată
(19 februarie 2017)
296 vizualizări
România participă la exerciţiul militar Sea Breeze din Marea Neagră
(8 septembrie 2014)
133 vizualizări
Rafila spune că vârful valului 5 va fi atins pe 10 februarie
(21 ianuarie 2022)
13 vizualizări
Alexandru Rafila: Odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate/ Acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice
(7 februarie 2022)
127 vizualizări
Blocaj la Nădlac 2. Camioanele aşteaptă până la cinci ore pentru a ieşi din ţară, după o defecţiune la sistemul informatic din Ungaria
(4 martie 2019)
53 vizualizări
Florin Cîţu: Persoanele care s-au tratat acasă, dar sunt în baza de date DSP vor primi certificat COVID
(11 iunie 2021)
25 vizualizări
A murit actorul George Alexandru
(2 ianuarie 2016)
329 vizualizări
Borş de peşte ca-n Delta Dunării
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Ingrediente La borşul pescaresc nu se folosesc decât câteva legume: cartofi, ceapă,
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Știi despre Jocul Popular
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Shining Crown este unul dintre cele mai populare jocuri de sloturi disponibile
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole