Alţi 12.000 de bolnavi vor primi tratament fără interferon, dintre care 2.000 au ciroză hepatică decompensată şi 10.000 au hepatită C în diverse stadii, a declarat duminică, pentru News.ro, Radu Ţibichi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), precizând că în primul caz contractele au fost semnate, iar pentru restul, negocierile se vor încheia săptămâna viitoare.
În 2016 s-a acordat tratament fără interferon pentru 5.860 de pacienţi aflaţi în stadiile de fibroză hepatică F4 şi F3.
Contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei C cronice la pacienţi cu ciroză hepatică decompensată a fost semnat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, prin reprezentantul legal în România. Astfel, tratamentul celor 2.000 de pacienţi eligibili va putea începe după ce medicamentul Ledipasvirum+Sofosbuvirum va fi inclus în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale (DCI) corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii şi după ce comisia de specialitate din Ministerul Sănătăţii va elabora protocolul terapeutic de prescriere, a spus preşedintele CNAS.
Pe baza protocolului aprobat de Ministerul Sănătăţii, comisia de experţi din CNAS va elabora formularul specific care va fi completat de medicul prescriptor la momentul eliberării reţetei.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a precizat că aceste medicamente, la fel ca şi celelalte din programul naţional, nu vor mai avea nevoie de aprobarea CNAS.
"Ca urmare a renunţării la mecanismul avizării tratamentelor scumpe de către comisiile de experţi ale CNAS, nu va mai fi necesară nicio aprobare suplimentară pentru prescrierea reţetei", a spus Radu Ţibichi.
Cura cu medicamentul Ledipasvirum+Sofosbuvirum va dura 12 sau 24 săptămâni, în funcţie de starea clinică a pacientului, iar evaluarea rezultatului medical se va face la finalizarea tratamentului şi după alte 12 săptămâni.
Preşedintelui CNAS a mai spus că, la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea finaliza negocierile pentru contractul cost-volum-rezultat în cazul tratamentului fără interferon de care vor beneficia 10.000 de pacienţi cu hepatită cronică C, aflaţi în stadiile de fibroză hepatică F4 (ciroză compensată), F3 şi F2.
În 2016 şi la începutul acestui an au fost semnate 11 contracte cost-volum, dintre care nouă pe aria terapeutică oncologie, un contract pe boli rare (purpura trombocitopenică idiopatică) şi un alt contract pe aria terapeutică reumatologie. Dintre cele nouă contracte privind tratamente în oncologie, patru au fost semnate după reluarea procesului de negociere, a adăugat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Ultimul contract a fost semnat în 15 martie, pentru tratamentul melanomului malign inoperabil sau metastatic pozitiv la mutaţia Braf V600, pentru combinaţia Dabrafenibum, medicament deja inclus în HG 720/2008 şi Trametinibum, ce urmează să fie inclus în HG, în baza contractului cost-volum. Până la includerea acestei medicament în HG şi elaborarea protocolului terapeutic pe combinaţia Dabrafenibum+Trametinibum, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă suportă costul tratamentului cu Trametinibum pentru pacienţii nou diagnosticaţi. Informaţii despre acest tratament sunt afişate pe www.cnas.ro.
Cu excepţia Trametinibum, toate medicamentele aferente celor 11 contracte cost-volum sunt incluse în HG 720/2008. Medicamentele au protocol terapeutic şi formular specific aferent, cu excepţia Enzalutamidum şi Gefitinibum.
Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sănătate, sunt în curs de semnare alte două contracte cost-volum pe aria terapeutică oncologie, pentru Vemurafenibum, cu indicaţie în monoterapia melanomului malign inoperabil sau metastatic pozitiv la mutaţia Braf V600, respectiv pentru Nivolumabum, cu indicaţie în monoterapia melanomului avansat (nerezecabil sau metastatic). După semnarea contractelor, tratamentul cu aceste medicamente va putea începe după parcurgerea etapelor de reglementare, respectiv includerea în HG, elaborarea şi aprobarea protocolul terapeutic, pe baza căruia va fi elaborat formularul specific de prescriere.
CNAS consideră că prin finalizarea negocierilor pentru aceste contractele cost-volum şi cost-volum-rezultat se depăşeşte etapa cea mai importantă în crearea condiţiilor de acces al pacienţilor la tratamente inovative.
12.000 de pacienţi cu ciroză hepatică decompensată şi hepatită C vor primi tratament fără interferon
19 martie 2017
- citeşte totul despre:
- bolnavi,
- interferon,
- ciroza,
- cnas,
- contracte,
- medicamente,
- hepatita





Din aceeaşi categorie:
Mii de români au semnat o petiţie prin care solicită Camerei Deputaţilor să respingă modificarea aprobată de Senat la legea vânătorii, prin care urşii au fost scoşi de pe lista animalelor protejate.
(27 septembrie 2019)
48 vizualizări
Crăciunul pe stil vechi, celebrat de lipovenii şi sârbii din România. Obiceiurile străvechi readuse în present
(8 ianuarie 2021)
86 vizualizări
Ninsori, vânt şi ger în judeţele din sudul şi sud-estul ţării, de duminică noapte până marţi
(15 ianuarie 2017)
795 vizualizări
Proiectul care ar permite fumatul în spaţii închise special amenajate, aviz negativ în comisiile Camerei Deputaţilor
(29 decembrie 2016)
417 vizualizări
Decathlon retrage mai multe produse care pot fi periculoase
(16 august 2019)
137 vizualizări
Arafat şi Tătaru au anunţat noile restricţii – carantinare locală sau zonală, interzicerea unor evenimente, noi condiţii pentru cei care vin din străinătate
(6 octombrie 2020)
710 vizualizări
Virgil Musta explică modul în care poate fi extrasă o căpuşă acasă, şi de ce totuşi trebuie mers la medic: Boala poate fi evitată
(15 iulie 2021)
246 vizualizări
Comisia de buget a decis majorarea impozitelor pe clădirile şi pe terenurile neîngrijite
(2 septembrie 2015)
52 vizualizări
Simularea BAC-ului începe luni
(3 martie 2016)
40 vizualizări
Prahova sub cod portocaliu de ploi torenţiale !
(20 iunie 2020)
185 vizualizări
1.030 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania
(22 iulie 2020)
374 vizualizări
17 decembrie 1989, Ziua masacrului de la Timişoara: „Să fi tras în ei, să fi căzut, pe urmă luaţi şi băgaţi în beci. Unul să nu iasă!”
(17 decembrie 2024)
98 vizualizări
Ludovic Orban: Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă. Odată cu hotărârea de guvern reinstituim amenzile. Trebuie să-i protejăm pe cei care respectă regulile de cei care le sfidează.
(18 mai 2020)
740 vizualizări
CINE ESTE FEMEIA CARE JOACĂ ROLUL ALEXANDREI MĂCEŞANU ÎN RECONSTITUIREA DE LA CASA GROAZEI
(16 septembrie 2019)
248 vizualizări
Cseke Attila: Avem 74.000 de angajaţi care trebuie să primească salariu; pentru luna decembrie, nu avem asigurată această sumă
(18 noiembrie 2021)
120 vizualizări
2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(2 octombrie 2020)
138 vizualizări
România 2018: cei şapte violatori din Vaslui au primit cadou eliberare condiţionată
(9 iunie 2018)
223 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Industria serviciilor financiare trece printr-o transformare semnificativă,
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Misterul nedesluşit al piramidelor de la Şona
Autor: Cristina IANCU - 2 aprilie 2025
-
Istoria Atenei
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Cele mai periculoase destinaţii turistice pentru femei
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Fructele cu cele mai puţine calorii. Poţi să mănânci oricât, nu te îngraşi
Publicat la data de 27 martie 2025
-
Lucruri inedite despre mere
Publicat la data de 28 martie 2025
-
Troler de cabină – Partenerul perfect pentru călătorii uşoare şi confortabile
Publicat la data de 2 aprilie 2025