Meteorologii au avertizat că de sâmbătă dimineaţă până duminică noapte vor fi ploi şi vânt în aproape toată ţara, iar la munte va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă de sâmbătă, ora 04.00, până duminică, la ora 23.00, în vestul, centrul şi nordul ţării va ploua pe arii extinse şi vor fi intervale de timp în care ploile vor fi în general moderate cantitativ, astfel încât se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 30 de litri pe metru pătrat.

Sâmbătă dimineaţă, în Maramureş şi în Transilvania, trecător vor fi şi precipitaţii mixte. În restul ţării vor fi averse cu caracter temporar şi se vor semnala local.

În zona montană vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 50-70 de kilometri pe oră, iar pe creste, peste 80-90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone, în special duminică, cu viteze mai mari în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti.