Un băiat de 17 ani, dintr-o comună buzoiană, a murit sub un mal de pământ. Săpa o fosă septică, împreună cu nişte prieteni, atunci când a fost îngropat de viu. Abia după mai bine de două ore de eforturi disperate, echipele de salvare au reuşit să-l scoată, dar era fără viaţă. Procurorii şi inspectorii de muncă spun că minorul lucra la negru, fără să fie respectate normele de siguranţă.

Nenorocirea s-a produs într-o gospodărie din comuna Smeeni, judeţul Buzău. Băiatul de 17 ani, împreună cu doi prieteni, săpa o fosă septică.

La un moment dat, un mal de pământ s-a prăbuşit peste cei trei, care lucrau în groapa adâncă de 5 metri.

Amicii victimei au reuşit să iasă singuri. În scurt timp, mai multe echipaje de pompieri şi un utilaj greu au venit să dea la o parte pământul care-l acoperise pe adolescent. Abia după două ore şi jumătate de eforturi disperate, a fost scos la suprafaţă.

Din păcate, băiatul nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat mort.

Inspectorii de muncă au stabilit că cei trei minori lucrau la negru, fără echipament de protecţie, iar malurile gropii nu erau asigurate conform normelor legale.

Patronul firmei care-i trimisese pe minori la muncă va fi amendat şi va răspunde penal pentru moartea a tânărului de 17 ani. Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, acesta riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.