Ninsori, ploi şi vânt vor fi, în aproape toată ţara, de marţi până miercuri dimineaţă. La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile, iar în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali se va depune un strat consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania, în urma precipitaţiilor mixte s-ar putea forma polei, potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţionale de Meteorologie.

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte vor fi, de marţi până miercuri dimineaţă, precipitaţii moderate cantitativ şi se vor cumula local 10-15 litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse peste 25 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe creste rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, local şi temporar cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Pe parcursul zilei de luni, pe arii restrânse va fi polei şi, local, în regiunile estice, centrale şi la munte va mai ninge, în general slab cantitativ.