Elevii de gimnaziu vor avea din anul scolar urmator inca o materie obligatorie: informatica. In clasa a V-a se vor studia sisteme de calcul, in clasa a sasea algoritmi si animatii grafice, in clasa a saptea se ajunge la limbaje de programare, iar in clasa a opta elevii vor invata cum sa creeze pagini web. Precizarile sunt facute in noile programe pentru informatica anuntate de Ministerul Invatamantului.

De la toamna, elevii din clasa a V-a vor incepe sa studieze Informatica, urmand sa se ocupe de sisteme de calcul. Si elevii din celelalte clase de gimnaziu vor avea informatica in programa din anul scolar care vine.

Ministerul Educatiei a publicat noile programe pentru informatica, materie care ar urma sa devina obligatorie pentru clasele V-VIII. Aceasta prevede sisteme de calcul la clasa a cincea, algoritmi si animatii grafice in clasa a sasea, notiuni de baza ale limbajelor de programare pentru elevii de clasa a saptea, iar în clasa a opta elevii vor invata cum sa creeze pagini web.

Marea problema in acest moment este faptul ca lipsesc profesorii care sa predea aceste materii. In Bucuresti se va incepe doar cu clasa a V-a din aceasta cauza.

Asadar, informatica va fi predata de catre profesorii care se ocupau de pregatire tehnologica si trec acum prin reconversie profesionala. O alta mare problema este reprezentata de faptul ca in scoli nu sunt laboratoare de informatica. Aceasta disciplina este una care trebuie predata folosind calculatoare si instrumente de lucru pe care elevii sa vada si sa lucreze efectiv, ceea ce nu se poate intampla in multe dintre scolile din tara.