Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la persoane suspectate că au cumpărat substanţe cu efecte psihoactive de la doi dealeri din Galaţi, pe care le distribuiau apoi în municipiul Buzău şi în localităţile limitrofe, inclusiv unor minori. La sediul DIICOT Buzău urmează să fie audiaţi zece suspecţi şi 60 de persoane în calitate de martori.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău şi poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut zece percheziţii în judeţele Buzău şi Galaţi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii arată că, din aprilie 2016 şi până în prezent, suspecţii s-au aprovizionat cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive de la doi dealeri din municipiul Galaţi.

În cadrul grupului infracţional, fiecare membru îndeplinea roluri distincte - de porţionare, ambalare, distributie, revânzare sau transport.

”Substanţele de energizare a psihicului erau apoi vândute de către membrii grupului, cu predilecţie în municipiul Buzău şi în localităţile limitrofe, inclusiv unor minori”, arată DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 100 de plicuri şi 55 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, de origine vegetală.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău urmează să fie audiaţi zece suspecţi şi 60 de persoane în calitate de martori.