Liceenii români pot aplica pentru programul de schimb de experienţă FLEX finanţat de Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii, care îşi propune să ofere tinerilor ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2018 - 2019, conform Agerpres.

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională (American Councils for International Education) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, invită liceenii cu cetăţenie română să participe la programul Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2018 — 2019. (...) Participarea la programul FLEX, aflat la al treilea an de existenţă în România, este gratuită. În primii doi ani de implementare, FLEX România a oferit burse unui număr de 49 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care au locuit şi învăţat în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Maine. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, care sunt invitaţi să candideze online”, se arată într-un comunicat.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, fiind în al 25-lea an de existenţă.

Fiecare bursier va locui timp de un an ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. În 2018 - 2019, la nivel global, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română, sunt născuţi între 15 iulie 2000 şi 15 iulie 2003, sunt în prezent în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în Statele Unite mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Candidaturile se depun online până pe 17 octombrie pe https://ais.americancouncils.org/flex .