Elevii vor putea ajunge la şcoală în zilele de marţi şi miercuri până la ora 9.30, fără să le fie puse absenţe, în condiţiile în care traficul va fi îngreunat din cauza ninsorii, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Prin consultare cu Inspectoratul Şcolar General, s-a stabilit ca preluarea elevilor, mâine şi miercuri, să se facă până la ora 9.00 - 9.30, astfel încât să nu fie absenţe pentru prima oră, deoarece, din cauza ninsorii din Bucureşti, traficul va fi îngreunat. Cu alte cuvinte, elevii pot să vină la şcoală fie începând cu ora 8.00, dacă şcoala e mai aproape de casă şi nu sunt dificultăţi în trafic, sau pot să ajungă până la 9.00 - 9.30. Cadrele didactice vor fi înţelegătoare şi nu se vor pune absenţe pentru prima parte a zilei", a spus Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Bucureştiul nu va intra sub incidenţa codului galben, dar începând de luni, de la ora 23.00, până marţi, la ora 20.00, vor fi intensificări ale vântului. De asemenea, sunt aşteptate şi ninsori, la noapte şi în prima parte a zilei de marţi, acestea fiind slabe cantitativ, a spus Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

"Vor fi şi intervale până miercuri seară în care apreciem că va ninge, din datele pe care le avem acum, dar aceste ninsori vor fi slabe cantitativ, ceea ce nu exclude posibilitatea ca până la sfârşitul acestui interval cu o vreme ceva mai severă să se mai acumuleze peste stratul de zăpadă deja existent undeva în jurul a 3-8 centimetri de zăpadă nou depusă", a precizat Gabriela Băncilă.

Elevii din Bucureşti şi din mai multe judeţe au revenit luni la şcoală după vacanţa pentru sărbătorile de iarnă, cursurile care trebuiau să înceapă în 9 ianuarie fiind suspendate în ultima săptămână, din cauza viscolului şi a gerului. 

viewscnt