Trenurile circulă cu restricţii de viteză pe segmentele de drum Gura Motrului - Turceni, Govora - Râureni, Apaţa - Augustin, Buzău-Ulmeni şi Remetea Mare - Timişoara Est, având întârzieri de 15-20 de minute, a anunţat CFR Infrastructură, care precizează că la ora 10.00 nu existau trenuri blocate, iar traficul se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Traficul feroviar a fost închis sâmbătă dimineaţă între staţiile Izvorul Mureşului şi Izvorul Oltului, din judeţul Harghita, începând cu ora 6.00, după ce locomotiva trenului Regio 4504 care circula pe ruta Topliţa-Braşov a deraiat de o osie.

CFR precizează că traficul pe această rută se menţine închis, iar trenurile înscrise în grafic şi care tranzitau această zonă circulă pe ruta ocolită Braşov-Teiuş-Războieni-Cluj Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, în tren se aflau 60 de pasageri, care au fost preluaţi de maşini şi transportaţi la destinaţie, iar până să fie preluaţi aceştia au aşteptat în vagoanele încălzite ale trenului.

Circulaţia trenurilor este adaptată în cursul acestei zile la condiţiile meteo nefavorabile.

Pe relaţiile Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea, din cauza rafalelor puternice de vând, CFR Călători a introdus tracţiune Diesel.De altfel, meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt pentru judeţul Tulcea, valabilă până la ora 11.00. Vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi 55 - 65 km/h.

În judeţul Timiş, pe intervalul de staţii Remetea Mare - Timişoara Est (SRCF Timişoara), din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, a fost introdusă o restricţie de viteză de 5 km/h, trenurile circulând pe porţiunea respectivă sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

De asemenea, se circulă cu restricţie de viteză şi pe tronsoanele Gura Motrului - Turceni (SRCF Craiova), Govora - Râureni (SRCF Craiova), Apaţa - Augustin (SRCF Braşov) şi Buzău-Ulmeni (SRCF Galaţi). 

Trenurile care tranzitează aceste zone întregistrează întârzieri de 15-20 de minute.