Lucrările celei de-a 59-a ediţii a Adunării Parlamentare a NATO a consemnat şi o premieră pentru România, care a obţinut, pentru prima data în istorie, un post de vicepreşedinte.
Deputatul PSD de Bacău Gabriel Vlase, şeful delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO, a fost ales, sâmbătă, vicepreşedinte al acestui forum, la lucrările celei de a 59-a reuniuni anuale care se desfăşoară la Dubrovnik, în Croaţia.
”Sunt extrem de onorat de faptul ca majoritatea reprezentanţilor statelor membre NATO mi-au acordat acest vot de încredere, atestând faptul că România este respectată de către partenerii săi parlamentari euro-atlantici. Acest vot demonstrează, însă şi faptul că ţara noastră este şi un partener de încredere pentru ţările membre NATO”, a declarat Gabriel Vlase, conform Agerpres.
Noua structură de conducere a Adunării Parlamentare NATO este formată din preşedintele Hugh Bayley (Marea Britanie) şi vicepreşedinţii Gabriel Vlase (România), Nicole Ameline (Franţa), Cheryl Gallant (Canada), Daniel Bacquelaine (Belgia) şi Karl Lamers(Germania).