Are 31 de ani, este ploieşteancă şi de vreo 12 ani trăieşte în Belgia. Andreea Teoharescu este un jurnalist despre care nu prea aţi auzit în Ploieşti. A studiat în Belgia şi tot acolo îşi face meseria de ziarist.

În contextul atentatelor de la Bruxelles, am rugat-o pe Andreea să ne spună cum se văd atentatele direct din capitala Belgiei.

"Televizunea naţională flamandă vorbeşte deja de un atentat sinucigaş, asemănător celui de la Paris. Oamenii sunt panicaţi, iar reţelele de telefonie mobilă sunt suprasaturate. Centrul pentru gestionarea atentatelor teroriste a pus deja la dispoziţia oamenilor un număr de urgenţă. Nivelul de securitate a fost ridicat la 4, cel mai ridicat potrivit standardelor belgiene. Forţele militare şi poliţia patrulează pe străzi", ne-a povestit ploieşteanca.

"Nimeni nu ar fi crezut că aşa ceva se poate întâmpla în Belgia. Simţim o ameninţare teroristă care planează în aer împotriva civililor nevinovaţi. Ne este frică, pentru prima oară, pentru că pericolul poate veni de oriunde.", ne-a mai spus Andreea.

Conform ploieştencei, jurnaliştii vorbesc despre un atac terorist, dar fără a confirma oficial că este atentat. Potrivit uzanţelor din Belgia, jurnaliştii pot face doar simple speculaţii înainte de rezultatele anchetelor oficiale.

"Aeroporturile din apropierea Bruxellesului îşi întăresc şi ele nivelul de securitate. Toate transporturile în comun (metrou şi autobuz) sunt închise acum, nu numai în cartierul european, dar şi la staţia de metrou Belgica (care este la aprox 5-6 km de staţia Schumann - una dintre staţiile în care au avut loc exploziile).", ne-a mai spus Andreea Teoharescu.

"Aveam două întâlniri profesionale astăzi, pe care le-am anulat. Şi mie personal îmi este teamă, deşi am mare încredere în serviciile de securitate belgiene. Sunt depăşiţi. Am primit multe mesaje azi dimineaţă, şi primesc în cotinuare de la familie şi prietenii din Belgia, România şi Danemarca care vor să afle dacă sunt bine. Cu prietenii din Bruxelles ne avertizăm între noi şi ne ţinem la curent prin SMS cu ce noi locuri au fost atacate şi ce zone să evităm. Da, ne este teamă - dar Aeroporul din Bruxelles este aeroportul şi locul meu preferat - asta nu mă va impiedica să continui să călătoresc. Sunt convinsă că lucrurile vor reveni la normal foarte repede, deoarece am încredere în autorităţile belgiene să ia măsurile necesare de protejare a populaţiei, la fel cum au făcut şi după noiembrie 2015.", a declarat, în exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean, Andreea Teoharescu, tânăra jurnalistă născută în Ploieşti şi care trăieşte de 12 ani la Bruxelles.