Costel, un şofer, a fost oprit de trei ori de poliţişti în decursul a şase ore. De fiecare dată, alcoolemia lui era şi mare! Aşa se face că iniţial a primit doar o amendă, a doua oară a fost lăsat fără permis şi i s-a întocmit dosar penal, iar ultima oară chiar poliţiştii l-au dus acasă pentru că bărbatul nu vroia să se dezlipească de volan.

Iată ce scriu cei de la Digi 24: “Peripeţiile lui Costel au început de dimineaţă, la ieşirea din Capitală, în apropiere de Gara de Nord. Maşina bărbatului părea să meargă în zig-zag, aşa că poliţiştii l-au oprit pe şofer şi l-au rugat să sufle în etilotest. Era băut, dar alcoolemia nu era suficient de mare pentru un dosar penal, astfel că bărbatul a fost amendat şi rugat să nu mai bea dacă are de gând să conducă. Explicaţia lui: a băut un pic de Sfinţii Mucenici.

Doar că sărbătoarea a continuat tot la volan, iar la prânz, Costel se întâlnea cu poliţiştii din Buftea. Alt etilotest.

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, : „A rezultat o alcoolemie de 1,05 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. A fost condus lângă autovehicul, unde îl aşteptau nişte persoane cunoscute, care urmau să îl conducă la domiciliu. I s-a adus la cunoştinţă că nu are voie să conducă pentru că are dosar penal”.

Surpriză! Bărbatul a ajuns acasă, dar a mai băut puţin şi s-a urcat din nou la volan.

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov: „Două ore şi jumătate mai târziu, poliţiştii rutieri din Chitila l-au oprit din nou în trafic. A fost testat din nou cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. De această dată i s-a întocmit dosar penal şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără posesia de permis de conducere”.

În toate cele trie cazuri, bărbatul le-a spus poliţiştilor că nu a făcut decât să respecte datina Mucenicilor, iar poliţiştii i-au răspuns că şi ei respectă o tradiţie: întocmesc dosare penale pentru cei care conduc băuţi”, scrie Digi 24.