Patruzeci de elevi de la Şcoala Generală 'Iulia Haşdeu' din municipiul Galaţi au fost transportaţi, joi, la spital cu peste zece ambulanţe, după ce li s-a făcut rău, cel mai probabil după ce au consumat laptele distribuit prin programul guvernamental 'Laptele şi Cornul'.

Medicii de pe ambulanţe evaluează starea de sănătate a copiilor, iar cei care necesită spitalizare, urmează să fie internaţi.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Galaţi, Mioara Enache, care s-a deplasat la faţa locului, copiii au mâncat laptele la ora 10:00, iar la aproximativ o oră le-a venit rău, acuzând stări de vomă şi dureri de burtă.

Laptele care a ajuns la Şcoala Generală 'Iulia Haşdeu' din municipiul Galaţi este distribuit de aceeaşi firmă locală care a distribuit vinerea trecută laptele la o şcoală din comuna Pechea, după care 17 elevi au fost internaţi în spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de inspectorul şcolar general Mioara Enache, deşi distribuitorul este comun în ambele cazuri, în cazul şcolii din municipiul Galaţi producătorul laptelui este diferit.