Elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, potrivit Agerpres.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie şi, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării — 10 martie.

MENCŞ precizează că toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afişate pe 18 martie.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral”, arată MENCŞ.