Aproximativ 300 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea ( Hunedoara) s-au blocat, luni, în subteran, ei fiind nemulţumiţi de starea de insolvenţă în care se află Complexul Energetic Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La protest au participat şi angajaţii care lucrează la suprafaţă, aceştia fiind solidari cu cei din subteran, prin oprirea activităţii. Minerilor le este teamă că îşi vor pierde locurile de muncă. Aceştia au cerut prezenţa în Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

„Demersul acestora este unul care survine după ani de zile, timp în care noi ca organizaţie sindicală, am încercat prin toate posibilităţile legale să atragem Guvernului atenţia asupra situaţiei către care se îndreaptă Complexul Energetic Hunedoara. Nimeni nu a crezut că ajungem în insolvenţă şi, de altfel, nimeni nu crede că ajungem în faliment. Linia pe care funcţionează CEH-ul, din păcate, este aceea a falimentului. Toată lumea este imună, nimeni nu aude, nimeni nu poate. Până la urmă huila asta este a statului român şi statul român trebuie să decidă ce vrea să facă cu aceasta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Nica, liderul Sindicatului "Muntele".

Mina Lonea exploatează zilnic peste 700 de tone de cărbune.