Încă un bebeluş, internat la spitalul „Marie Curie”, a murit marţi după-amiază. Ministerul Sănătăţii a anunţat, anterior, că din datele adunate până acum nu există o sursă comună a îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş. De asemenea, nu se confirmă infectarea cu E. coli la al doilea copil care a murit.
Încă un bebeluş internat la spitalul „Marie Curie” a murit în această după-amiază. Medicii au încercat să îl resusciteze, dar copilul nu a mai putut fi salvat.
Este vorba de o fetiţă în vârstă de un an şi patru luni, care a fost internată în stare foarte gravă. Starea copilei nu s-a îmbunătăţit pe parcursul acestei săptămâni. De asemenea, fetiţa a fost internată la Terapie Intensivă şi era ventilată şi intubată. Medicii au fost de la început rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.
La spitalul „Marie Curie” din Capitală rămân internaţi şapte copii.
Ministerul Sănătăţii a transmis că doar la unul dintre copiii decedaţi a fost descoperită bacteria E-coli şi aceea de tip patogen, ceea ce înseamnă că nu ar fi putut să ducă la îmbolnăvirea cu o boală diareică severă. Mai mult, cel de-al doilea bebeluş care a murit a fost diagnosticat cu rotavirus.
Ministerul a mai transmis că toţi copiii au avut surse diferite de alimentare şi de apă, provin din Craiova, Piteşti şi Bucureşti, astfel că nu s-a găsit o sursă comună de îmbolnăvire.
De asemenea, specialiştii spun că în 90 % din astfel de situaţii nu se descoperă cauza.
În scurt timp la Bucureşti vor ajunge specialişti de la Stockholm, care îi vor ajuta pe medicii români să descopere cauza îmbolnăvirii.
În acelaşi timp, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au ajuns iniţial cei mai mulţi dintre copiii cu probleme, este în plină desfăşurare o nouă anchetă, cerută de prefectul judeţului. Specialiştii trebuie să stabilească ce au făcut medicii şi personalul sanitar din momentul în care bebeluşii au ajuns la spital până când au fost transferaţi în Capitală.
Ancheta vizează activitatea medicilor care s-au ocupat de copiii internaţi în acest moment la spitalul „Marie Curie” din Capitală. Astfel, vor fi verificate fişele medicale, dar şi modalitatea de administrare a medicamentelor.
Verificările vor fi realizate de o comisie constituită la iniţiativa prefectului de Argeş şi din ea fac partea reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătatae Publică, ai Colegiului Medicilor şi ai medicilor de familie.