O femeie cu cetăţenie română a fost rănită în accidentul feroviar din Bavaria, starea sa fiind gravă, dar stabilă, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

"Potrivit informaţiilor primite în cursul acestei zile de către oficiul consular român din partea reprezentanţilor poliţiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificată şi o femeie de cetăţenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă", a precizat miercuri MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia femeii şi cu reprezentanţii spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale, potrivit sursei citate.

În urma coliziunii frontale a două trenuri, în landul Bavaria, 11 persoane şi-au pierdut viaţa, şi peste 80 de persoane au fost rănite în accident, dintre care 18 se află în stare gravă. Alte 63 au răni minore, a precizat poliţia din Bavaria. La bordurile ambelor trenuri se aflau 150 de persoane în total.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal, marţi dimineaţă, în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall, între staţiile Holzkirchen şi Rosenheim.

Coliziunea dintre cele două trenuri s-ar fi produs dintr-o eroare umană, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru DPA, potrivit primelor concluzii ale investigaţiei.

Mediafax