Cei care torturează, abuzează sau omoară animale ar putea primi pedepse mai mari. În acest moment, legea care protejează animale prevede, pentru astfel de situaţii, pedeapsa cu închisoare de la trei luni la un an.

După ce presa a prezentat mai multe cazuri în care animalele erau supuse unor tratamente pline de cruzime, asociaţia Mişcarea Dreptate pentru Animale a lansat o petiţie semnată de peste 10.000 de persoane, prin care solicită Parlamentului modificarea legii astfel încât cei care torturează, abuzează sau omoară animale să fie pasibili de închisoare de la 2 la 7 ani.

De asemenea, cei care sunt găsiţi vinovaţi ar urma să primească o interdicţie de până la 7 ani de a mai deţine un animal. Printre prevederile legii, se numără rănirea sau schingiuirea animalelor, uciderea cu intenţie, practicarea tirului pe animale domestice sau sălbatice, precum şi organizarea de lupte între animale.Proprietarii de animale care nu le oferă un adăpost corespunzător acestora, precum şi hrana şi apa necesare, sau îngrijire şi asistenţă medicală, ar putea fi sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 10.000 de lei.

Legea în vigoare prevede amenzi de până la 3.000 de lei. 

a.„Am depus un proiect de lege, alături de alţi colegi din Parlament, prin care încercăm să răspundem solicitării iubitorilor de animale. Conform iniţiativei legislative, pedepsele au fost dublate, de la un an, cât prevede acum legea, la doi ani. Voi depune, totuşi, un amendament prin care voi solicita pedepse mai mari. Poate până la trei ani de închisoare”, a declarat pentru Jurnalul Naţional deputatul Remus Cernea.

În SUA, pedeapsa pentru cei care ucid animale este extrem de dură. Recent, un american de 25 de ani, din Nevada, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare după ce a torturat şi ucis şapte câini. Animalele erau adoptate şi mai apoi jupuite şi decapitate. Anchetatorii au găsit în locuinţa tânărului probe incontestabile.

Articol relatat de portalul Jurnalul. Autor: Robert Kiss

Sursa: expunere.com