Peste 4.200 de şoferi au rămas fără permis în ultima săptămână, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, 710 fiind sancţionaţi astfel pentru consum de alcool şi 302 pentru depăşirea vitezei legale, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Oficialii MAI precizează că, în intervalul menţionat, au fost aplicate 52.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 581 pentru consum de alcool şi peste 8.500 pentru depăşirea limitelor de viteză. De asemenea, au fost întocmite peste 1.000 de dosare penale pentru infracţiuni prin care s-a pus în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Într-o singură acţiune, în numai şase ore, au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri în care conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind reţinute 274 de permise de conducere.

Poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi transporturi au constatat, numai joi, 135 de infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 74 de infracţiuni de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Pentru abaterile constatate în aceeaşi zi, au fost aplicate 4.483 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere, dintre care 960 la nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 156 conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au reţinut 597 de permise de conducere, dintre care 159 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 51 pentru depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată şi 260 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.