Paul va fi dus astăzi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă. Aseară, el a fost reţinut şi imediat procurorii au cerut arestarea în dosarul Retrocedărilor ilegale de la Ferma Băneasa. Paul Lambrino este cercetat pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii DNA Braşov l-au reţinut pe Paul Lambrino sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA:

„Începând din anul 2006, inculpatul Paul Philipe  i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care inculpaţii Roşu Robert, Marcovici Andrei Marius, Mateescu Lucian, Andronic Dan) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor.