Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat joi că îl onorează încrederea preşedintelui Klaus Iohannis de a-i încredinţa această funcţie şi a apreciat că responsabilitatea pe care o are este "foarte mare, chiar dacă mandatul este limitat în timp de prevederile Constituţiei".

"Guvernul va avea responsabilitatea gestionării tuturor problemelor curente, într-un spirit de total echilibru, fără a avea posibilitatea emiterii unor ordonanţe de urgenţă sau a unor proiecte de legi. Asta nu înseamnă că nu vom acorda toată atenţia întocmirii proiectului legii bugetului (...), lege de care depinde atât modul de derulare a investiţiilor, cât şi plata salariilor, a pensiilor şi nu numai", a spus Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Acesta a susţinut că a discutat cu liderii partidelor politice al căror sprijin şi-l doreşte.

"Îmi doresc sprijinul partidelor politice parlamentare şi pentru a putea duce la bun sfârşit această misiune pe care o consider dificilă, asigurându-i în acelaşi timp de disponibilitatea de dialog. România este şi trebuie să rămână un factor de stabilitate şi, în acest sens, mesajul către mediul economic este acela al concentrării eforturilor pentru asigurarea unui echilibru cât mai pronunţat în aşa fel încât să nu generăm pierderi de încredere. Îmi exprim speranţa şi convingerea că se va găsi o soluţie de stabilitate cât mai curând", a adăugat premierul interimar.

El a asigurat presa de "maximă disponibilitate de comunicare" şi a precizat că joi, de la ora 16,00, a convocat toţi membrii Guvernului la o întâlnire informală.

AGERPRES