De la 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familii defavorizate, cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, ar putea primi un tichet social în valoare de 50 de lei pe lună, pentru a putea merge la grădiniţă, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb, relatează digi24.ro.

„S-a făcut o iniţiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniţă”, a declarat astăzi la Parlament Rovana Plumb.

Ea a precizat că tichetul social va fi acordat pentru 111.000 de copii care provin din familii defavorizate. Proiectul va costa 39 milioane de lei pe an, mai notează sursa citată.

„Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani, cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuţe, jucării sau rechizite pentru aceşti copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depăşeşte de două ori venitul minim garantat”, a explicat Plumb.

Ministrul Muncii a arătat că acordarea tichetului social se va face în funcţie de prezenţa fiecărui copil la grădiniţă: „Acordarea acestui tichet social se va face în funcţie de prezenţa fiecărui copil la grădiniţă, iar absenţele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceştia merg la grădiniţă”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de mai mulţi deputaţi PSD şi ALDE şi este susţinut de Guvern.