Ministerul Educaţiei anunţă o nouă lege a învăţământului. Aceasta se bazează, de fapt, pe draftul unei legi vechi, din 2009. Dacă unele dintre articolele acelei legi se vor menţine s-ar putea da, din nou, examen pentru admiterea în liceu.
Ministerul educatiei anunţă că noua Lege a învaţămantului va intra în debatere publică luna viitoare.

Proiectul despre care vorbeşte acum ministrul educaţiei poate fi acelaşi blocat în Parlament în 2009, după ce legea Funeriu a fost asumată de guvernarea de atunci. El prevede, de pildă, că la admitere, liceele pot lua în calcul fie doar testarea naţională şi media claselor 5-8, fie vor organiza probe de concurs care vor conta doar în proporţie de 50%.
În vechiul proiect, evaluările sunt prevăzute la finalul claselor a II-a, a VI-a şi a X-a. Bacalaureatul este la fel, dar sindicatele spun că poate fi modificat.

"Legea Andronescu" mai prevede reabilitarea cadrelor didactice la un an după ce au fost sancţionate, dacă nu mai au abateri disciplinare. Iar personalul didactic poate fi pensionat la cerere cu 3 ani înainte, dacă are o vechime de cel puţin 25 de ani, femeile şi de 30 de ani, bărbaţii.