Imobilele confiscate vor fi valorificate cu prioritate prin utilizarea acestora de către instituţii publice, care le vor prelua în proprietate. Doar dacă nu va exista interes pentru ele, acestea vor fi valorificate sub o altă formă.
În urma adoptării ordonanţei de urgenţă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a precizat că imobilele confiscate pot fi obţinute de către autorităţile publice centrale sau locale în urma unei solicitări.
"Dacă sunt solicitări în această privinţă şi se încheie procesul verbal de predare-primire în 90 de zile, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă, atunci ele trec în administrarea acestor autorităţi centrale sau locale", a arătat Calotă.
În cazul în care nu există solicitări pentru imobilele respective, acestea pot fi scoase la vânzare conform perevederilor Ordonanţei 14/ 2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.
Calotă a adăugat că licitaţiile de valorificare a imobilelor deja intrate în proprietatea privată a statului vor continua până la finalizare potrivit vechii Ordonanţe 14/ 2007.
MEDIAFAX