În timp ce toată România se plânge de câinii fără stăpân, locuitorii din comuna Pâncota, judeţul Arad sunt nemulţumiţi de invazia...cerbilor! Mai multe animale din această specie s-au îndrăgostit de cimitirul credincioşilor din Pâncota şi mai ales de florile de pe morminte.
Povestea durează din primăvară, când cinci cerbi au decis să se mute în cimitir. Doi albi, unul negru şi doi maro „curăţă” toate mormintele de flori, spre disperarea localnicilor. Fotografia care a făcut deja înconjurul internetului pare desprinsă dintr-un basm, chiar dacă alături de cerbi apar şi câteva cruci.

Din păcate povestea a cam pus la încercare răbdarea localnicilor care s-au dus cu jalba-n băţ la primărie pentru a-i scăpa de animalele buclucaşe.

"Oamenii au venit la noi, la Primărie pentru a ne cere să facem ceva, dar nu putem prea mult să-i ajutăm. O să încercăm să găsim, împreună cu cei care administrează cimitirul, o soluţie pentru a rezolva şi această problemă” a declarat Iosif Retter, primarul comunei Pâncota.