Anchetatorii cer sprijinul cetăţenilor pentru prinderea ucigaşului sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini, pe Şoseaua Pantelimon din Bucureşti, solicitând celor care pot da informaţii despre acest caz să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni fac publică o fotografie a sirianului Haj Salej, în vârstă de 52 de ani, care a fost dat dispărut la finalul anului trecut, iar miercuri a fost găsit decedat, în portbagajul unui autoturism.

"Poliţia Capitalei şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti solicită sprijin de la persoanele care au cunoştinţă despre bărbatul din imagine, care a fost dat dispărut la finele anului 2014 şi găsit în ziua de miercuri, decedat, în portbagajul unui autoturism. Bărbatul, victima infracţiunii de omor, se numeşte Haj Saleh, de 52 de ani. Cei care l-au văzut şi pot oferi detalii, sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112", ser arată într-un comunicat de presă transmis vineri.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul fusese dat dispărut, de concubina lui, în ianuarie, deşi nu se mai ştia nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în Bucureşti, într-un bloc situat într-un complex rezidenţial, însă avea reşedinţa în localitatea constănţeană Năvodari, el deţinând două societăţi comerciale.

Potrivit reprezentanţilor societăţii Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului. Haj Saleh, absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, stătea în România de aproximativ 20 de ani, era căsătorit cu o româncă şi avea un copil de nouă ani.

Cadavrul acestuia a fost găsit în 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, înscrisă pe numele societăţii Perla Majestic, care era parcată pe Şoseaua Pantelimon, vizavi de Secţia 9 de Poliţie.

Poliţiştii au deschis portbagajul după ce au fost anunţaţi de nişte muncitori care lucrau în zonă şi care trebuiau să mute maşina că au simţit un miros puternic.

Trupul sirianului era într-o stare avansată de putrefacţie, dar nu fusese tranşat, ci aşezat în aşa fel încât să încapă în geantă, acesta fiind îmbrăcat cu costum, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Autopsia nu a relevat cauza morţii, medicii legişti găsind pe trupul sirianului doar răni superficiale, care nu i-ar fi putut provoca moartea. Medicii au recoltat probe de ţesut care vor fi examinate în laborator pentru a se stabili ce anume a provocat moartea bărbatului, potrivit surselor citate.

Până la finalizarea analizelor de laborator, anchetatorii iau în calcul pe mai multe ipoteze, între care otrăvirea şi asfixierea.

Ancheta este desfăşurată de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.