Decanul şi Consiliul Facultăţii de Drept au decis să propună rectorului Universităţii din Bucureşti exmatricularea a 45 de studenţi care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă a anului I.
“Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, informează un comunicat remis de instituţia de învăţământ superior, în care se subliniază că este vorba despre o decizie unică în istoria facultăţii.
Potrivit sursei citate, studenţii pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari.
Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor şi rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susţinute online în luna februarie.
″În şedinţa Consiliului facultăţii din data de 25 februarie 2021 au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care li se aduc. În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de astăzi - 26 februarie 2021 - membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate”, menţionează sursa citată.
În conformitate cu Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor, decanul Facultăţii de Drept va anula rezultatele obţinute de studenţii în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.
Totodată, Consiliul Facultăţii de Drept a hotărât ca, exceptându-se impedimente sanitare certe, începând cu sesiunea din vară, deci în actualul an universitar, examenele şi colocviile din toate programele de studii ale Facultăţii de Drept să se desfăşoare faţă în faţă, chiar dacă activitatea didactică (cursuri şi seminare) va continua online.
“Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenţi a fost una extrem de grea prin implicaţiile sale atât asupra studenţilor pentru care s-a propus exmatricularea şi a familiilor acestora, cât şi asupra întregului corp profesoral şi a tuturor celorlalţi studenţi ai Facultăţii noastre. Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă şi importanţa sa prezentă şi viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din Bucureşti, pentru întregul sistem de învăţământ juridic superior, dar şi pentru societatea românească în ansamblul său”, se subliniază în comunicat.
Conform acestuia, prin această decizie, conducerea Facultăţii de Drept îşi asumă “o alegere foarte clară între just şi injust, între fapte dovedite şi declaraţii fără acoperire, între adevăr şi minciună”.
“Această decizie este o expresie a curajului de spune NU fraudei la examen. Reprezintă o decizie grea, dar justă, o decizie bazată pe dovezi incontestabile. De asemenea, este o decizie care exprimă fără niciun dubiu faptul că Facultatea de Drept, facultate etalon a învăţământului juridic superior din România, nu tolerează frauda în rândul studenţilor care au început un drum lung şi greu pentru a desăvârşi o carieră de jurist. În faţa fraudei evidente, incontestabile, a închide ochii înseamnă să distrugi spiritul dreptăţii care ar trebui să caracterizeze atât mediul academic, cât şi întreaga comunitate a juriştilor. (...) Justiţia se învaţă din şcoală. Dacă şcoala de drept însăşi nu este fermă cu privire la valorile dreptăţii şi echităţii, justiţia nu se poate înfăptui în societate”, mai transmite conducerea facultăţii.
Decizie istorică la Universitatea Bucureşti: 45 de studenţi vor fi exmatriculaţi pentru că au fraudat examenele
27 februarie 2021
- citeşte totul despre:
- frauda,
- exmatriculare,
- drept,
- facultate,
- bucuresti




Din aceeaşi categorie:
Terapie gratuită pentru copii cu sindrom autist din familii defavorizate
(11 februarie 2016)
87 vizualizări
Poliţia de Frontieră va avea lista cu pasagerii care intră sau ies din ţară înainte de îmbarcarea în avion
(20 mai 2016)
61 vizualizări
Noul pod peste Dunăre de la Calafat: Sancţiuni de 37.300 de lei şi tarife de 2.000 de euro într-o zi
(1 iulie 2017)
559 vizualizări
Informare meteorologică de vreme severă începând de vineri noapte - intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte
(22 decembrie 2017)
628 vizualizări
4.207 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, in Romania!
(23 noiembrie 2020)
90 vizualizări
Ministrul Educaţiei: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de bacalaureat
(11 septembrie 2014)
117 vizualizări
Peste 25.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional; cele mai multe sunt în Bucureşti, Prahova, Arad, Sibiu şi Timiş
(14 aprilie 2018)
69 vizualizări
Prelungirea mandatelor aleşilor locali, aprobată de Parlament
(15 iunie 2020)
68 vizualizări
Sorina ramane cu familia adoptiva - a decis instanta
(11 iulie 2019)
105 vizualizări
Salvamont România: O sută de accidente pe munte, în ultimele 24 de ore
(13 ianuarie 2020)
48 vizualizări
Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva României pe legea privind comercializarea produselor agroalimentare
(16 februarie 2017)
361 vizualizări
Două bancomate aruncate în aer azi-noapte la interval de o oră, în Arad şi Timiş. Nu sunt date despre câţi bani au fost furaţi.
(14 februarie 2020)
218 vizualizări
Ministrul Educaţiei: Reluarea cursurilor, în funcţie de evoluţia pandemiei. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea avea loc în iulie şi nu vor viza materia semestrului al ll-lea
(7 aprilie 2020)
70 vizualizări
Protest al militarilor în Piaţa Victoriei
(24 ianuarie 2016)
58 vizualizări
În ultima convorbire cu pilotul elicopterului SMURD prăbuşit, turnul de control avertiza că în zona Cahul sunt "acumulări de nori"
(4 iunie 2016)
81 vizualizări
Raed Arafat: Vin perioade grele, vom prelungi starea de alertă
(5 decembrie 2020)
996 vizualizări
9 Mai: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei în Cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei
(9 mai 2022)
195 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole